17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>60 діб мобілізації
П'ятниця, 24 квітня 2015 11:23

60 діб мобілізації

Про результати 4-ї хвилі та особливості проведення 5-ї хвилі часткової мобілізації на території області розповіли під час брифінгу представники обласного військового комісаріату, зокрема т.в.о. військового комісара обласного військового комісаріату Роман Кулик та представники влади – радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк.

Борис Кондратюк наголосив на важливості виконання мобілізаційних завдань. За його словами, четверта хвиля мобілізації в області виконана на   82 %.

– На черзі 5 хвиля мобілізації, – підкреслив Борис Климович. – Виконуючи завдання поставленні Президентом України, ми повинні розуміти важливість та відповідальність, яка на нас покладена. У своєму прагнення незалежності та територіальної цілісності ми відчули підтримку світової спільноти. Використовуючи дипломатичні методи, досягнуто певної згоди. Зміцнення обороноздатність країни, розбудова Збройних Сил України – завдання, для виконання яких проводиться мобілізація. Указом Президента України передбачено збільшення чисельності української армії до 250 тисяч військовослужбовців. Органи влади роблять все можливе задля покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин: збільшується фінансування та оновлення військової техніки. На сесії обласної ради прийнято Програму матеріально-технічного забезпечення війська. Відповідно, на потреби волинських військових протягом 2015 року з обласного бюджету буде виділено  16 млн 600 тис. грн.

За словами Романа Кулика, 4 хвиля мобілізації проходила у два етапи: перший етап – з 19 січня до 30 березня, другий – з 10 лютого до 19 квітня. Поставка техніки у рамках 4 хвилі виконана на 60 %, тому верховним командуванням прийнято рішення продовжити термін поставки техніки впродовж п’ятої хвилі, а це – 25 одиниць техніки.

– Проводячи четверту хвилю мобілізації було враховано усі помилки та прорахунки попередніх етапів, – наголосив Роман Анатолійович. – Усі військовозобов’язані після відповідних висновків військово-лікарських комісій були направленні у військові навчальні частини та на полігони. Зі списків, які були поданні центрами зайнятості, в рамках четвертої хвилі призвано 28 осіб.

Що ж до п’ятої хвиля, яка розпочалась 20 квітня, то уже закінчився процес оповіщення, відбувається доставки мобілізаційних ресурсів у комісаріати. З області планується призвати 738 військовослужбовців, із них – 67 офіцерів. Триватиме п’ята хвиля 60 діб. З кожним призваним військовим, що пройшов медичну комісію буде проведена індивідуальна розмова, тільки тоді буде прийняте рішення про його мобілізацію. – розповів військовий комісар.

Військовий прокурор Луцького гарнізону Олександр Курсов розповів, що у розшуку за ухилення від мобілізації перебуває близько п’яти тисяч осіб. З них уже встановлено місце перебування 864 осіб. Порушено й кримінальні справи.

- Якщо ж говорити про кримінальні провадження щодо військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини, то варто наголосити, що демобілізація не є підставою для скасування кримінального провадження, – наголосив військовий прокурор.

Роман Кулик через засоби масової інформації звернувся то військовослужбовців, які самовільно покинули військові частини та полігони, з проханням добровільно повернутися до військових частин.  Позаяк добровільне повернення пом’якшить міру покарання.

Варто наголосити, що зусилля волинської влади зосередженні не тільки на виконанні завдань у рамках мобілізації. В області проводиться активна робота щодо соціального захисту демобілізованих учасників АТО. Зокрема облдержадміністрацією розроблена пам’ятка для демобілізованих та членів їх родин. У ній можна знайти відповіді на важливі питання щодо отримання статусу учасника бойових дій, пільгового забезпечення, взяття на облік та надання технічних та інших засобів реабілітації.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1668
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua