17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>На Камінь-Каширщині відкрили пам’ятний знак учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
П'ятниця, 24 квітня 2015 14:50

На Камінь-Каширщині відкрили пам’ятний знак учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших катастроф в історії людства. На Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок. Реактор був повністю зруйнований – в довкілля потрапила велика кількість радіоактивних речовин.

Цьогоріч минає 29 років з того часу, коли сталася Чорнобильська трагедія. Серед сотень тисяч  українців, які боролися з її наслідками, було 117 представників з Камінь-Каширщини. На жаль, багатьох із тих, хто пройшов «чорнобильське пекло», вже немає серед живих, дехто з них відійшов у вічність уже згодом, а решта захисників через передозування радіацією отримали інвалідність.

В пам’ять про цю жахливу трагедію сьогодні, 24 квітня, у місті Камені-Каширському відбувся мітинг-реквієм, в рамках якого пройшла церемонія відкриття пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У даному заході взяли участь директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Василь Бондар, начальники відділів і управлінь райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів органів виконавчої влади, окремих установ та організацій району, голова районного громадського об’єднання «Спілка Чорнобиль» Лідія Бажинова, настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ КП протоієрей Володимир Мицько і, власне, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять та поіменно згадали земляків, які ціною свого життя рятували світ від атомного лиха.

На знак вдячності і поваги до героїв-чорнобильців, представники молодого покоління поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку. Настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ КП протоієрей Володимир Мицько прочитав молитву і освятив пам’ятник.

Зі скорботними промовами до присутніх звернулися очільники району та міста, директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод і керівник районного громадського об’єднання «Спілка Чорнобиль» Лідія Бажинова.

Зокрема, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус вручили почесні грамоти та подяки голови районної державної адміністрації і районної ради учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відзначивши мужність, самовідданість, високий професіоналізм чорнобильців, побажали їм міцного здоров’я, благополуччя та довгих років життя.

Під час мітингу у виконанні аматорів районного будинку культури прозвучали музичні композиції відповідної тематики.

Переглядів 2383
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua