17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Звернення керівників району у зв’язку з Днем Чорнобильської трагедії
Неділя, 26 квітня 2015 12:58

Звернення керівників району у зв’язку з Днем Чорнобильської трагедії

Шановні жителі району!

29 років минуло з того часу, коли страшна біда прийшла в Україну, накривши її радіаційним крилом, завдавши нищівного удару ряду інших країн.

26 квітня 1986 року у різні мови світу увійшло українське слово «Чорнобиль». Назва цього невеликого поліського містечка відразу ж втратила первісний, географічний зміст і набула глобального звучання. Для всього людства цей день став чорною датою, прологом до безлічі скорботних сторінок величезного екологічного лиха. Драматизм даної трагедії не піддається жодним порівнянням. Вона внесла руйнівні корективи у нормальну життєдіяльність, спричинила глибокі соціально-економічні потрясіння і жахливі екологічні катаклізми.

Аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції віддаляється від нас у часі. Проте, щороку ми все глибше усвідомлюємо її масштаби та наслідки. Адже вони могли бути значно більшими, якби не мужність і самопожертва героїв-ліквідаторів. Ризикуючи здоров’ям та життям, сотні тисяч пожежників, військових, інженерів, будівельників, лікарів, учених йшли в саме чорнобильське пекло. Серед них були і наші земляки.                               

Тому сьогодні ми віддаємо шану високому професіоналізму, самовідданості та жертовності тих, хто прийняв на себе перший удар ядерної стихії, усунув загрозу «мирного атома» і тих, хто пішов у вічність, залишивши гіркий смуток у наших серцях.

Нині та назавжди доземно вклоняємося Вам, Герої Чорнобиля!

Засвідчуємо глибоку повагу фахівцям, які ще й дотепер виконують відповідальні завдання з мінімізації тяжких наслідків найбільшої у світі техногенної катастрофи.    

Дорогі краяни!

Незважаючи на складну ситуацію в державі, ми не маємо права забувати про подію, яка суттєво змінила наші погляди на сучасну цивілізацію, показала, що всі країни і народи взаємопов’язані.

Людство входить у майбутнє, пам’ятаючи про минуле. Такий одвічний закон історії. У тому, що було, не можна нічого змінити. Чорнобильські колізії залишаються, тільки істотно трансформуються, переходячи в іншу якість.                 

Ми навчилися цінувати ті блага, які раніше сприймалися як данина. Тепер потрібно консолідувати зусилля влади та суспільства з метою посилення соціального захисту тих, кого торкнулася Чорнобильська трагедія. Адже їм потрібна особлива турбота, щира людська увага, дієва підтримка у боротьбі з недугами.

Час поставив перед нами дуже складні питання, але відповідати на них ми повинні саме зараз для того, щоб забезпечити гідне майбутнє наступним поколінням.

Хай Бог дарує всім нам здоров’я, оптимізм і силу на довгі роки. Нехай щасливе життя людей розквітає під мирним українським небом!

 

З повагою

 

голова районної державної адміністрації Валерій ДУНАЙЧУК

голова районної ради Віктор СУС

Переглядів 1275
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua