17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Звернення керівників району з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
П'ятниця, 08 травня 2015 15:34

Звернення керівників району з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні жителі району!

Згідно з Указом Президента України Петра Порошенка, прийнятого від 24 березня 2015 року № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» 8 і 9 травня в Україні оголошено Днем пам’яті та примирення, Днем перемоги над нацизмом у Європі.

Цьогоріч, сімдесятий раз людство відзначає звільнення України і Європи від  нацизму у Другій світовій війні. І щоразу, у цей урочистий день, ми згадуємо сльози на очах у тих, хто почув таке довгоочікуване – Перемога. Ветерани та діти війни, учасники бойових дій, які сьогодні поряд з нами, є для усіх джерелом живої історії людських доль, що можуть навчити любові до Батьківщини й донести до сучасників справжню трагедію тих часів, яку іноді важко розгледіти серед констатації історичних фактів.

Вічним нагадуванням і пересторогою про ці страшні події стали десятки тисяч перетворених на руїни українських міст та сіл, польський Освенцим, український Бабин Яр та багато інших місць масових знищень людей.

Світ і Україна не повинні забувати уроки Другої світової війни.

Схиляємо голови у глибокій скорботі перед пам’яттю мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях. Їх жертовний внесок у мирне майбуття назавжди закарбується у серцях усіх свідомих громадян, усіх патріотів.

Вічна їм пам’ять!

Висловлюємо безмежну вдячність за відвагу, відповідальність, величезний життєвий та професійний досвід тим, кому довелось жити та працювати у післявоєнні роки, роки відбудови. Ви відродили Україну, створили умови для розвитку прийдешніх поколінь…

Тепер, найсвятіший обов’язок нащадків – зробити все, аби ваша праця не була марною, аби ріки пролитої крові та сліз матерів більше ніколи не дозволили повторитися найстрашнішому лиху – людської смерті.

Нехай Господь береже нас та Україну!

Усвідомлюючи моральний обов’язок перед минулими та наступними поколіннями українців, визнаючи необхідність відновлення історичної справедливості, утвердження спадкоємності традицій воїнів – переможців нацизму і нинішніх захисників Вітчизни, звертаємося до керівників духовенства та релігійних організацій району з проханням провести поминальні панахиди із вшанування пам’яті загиблих усіх часів, що боронили і нині боронять нашу державу!

 

З повагою

голова районної державної адміністрації Валерій ДУНАЙЧУК

голова районної ради Віктор СУС

Переглядів 1421
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua