17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>На Камінь-Каширщині відзначили 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Субота, 09 травня 2015 14:30

На Камінь-Каширщині відзначили 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09.05.2015 року з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в актовій залі районної державної адміністрації пройшла традиційна зустріч голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука, голови районної ради Віктора Суса, міського голови Василя Бондаря з ветеранами. На початку зустрічі шанований громадою району хор ветеранів війни і праці «Дзвони пам’яті» віншував присутніх патріотичними піснями.

Вітаючи винуватців свята, керівники району побажали їм міцного здоров’я, наснаги, довголіття, миру та благополуччя. Зокрема, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук вручив Почесну грамоту голови обласної державної адміністрації ветерану Володимиру Чабану.

Від себе особисто і від імені народного депутата України Ігоря Єремеєва, його представник у районі Іван Шевчук приєднався до усього вищесказаного та передав від Ігоря Мироновича для районної Ради ветеранів війни і праці грошову допомогу в сумі 5 тис. грн. Школярі подарували ветеранам квіти.

По закінченню зустрічі відбулася урочиста хода ветеранів війни, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, трудових колективів підприємств, установ та організацій, політичних партій і громадських об’єднань. Хода розпочалася від площі Культури. Першочергово голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук спільно з головою районної ради Віктором Сусом поклали корзину квітів до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні. Згодом урочиста колона рушила до Обеліску Слави. До пам’ятного знака були покладені гірлянди, вінки та живі квіти. Благочинний Камінь-Каширської округи протоієрей Стефан Михалюк відслужив молебень.

Опісля на Братській могилі відбувся мітинг-реквієм. Звертаючись до присутніх ветеранів, керівник районної виконавчої гілки влади Валерій Дунайчук, висловив велику вдячність кожному з них за те, що пройшовши нелегкими фронтовими дорогами, не шкодуючи здоров’я і ризикуючи власним життям, вони вибороли мир для майбутніх поколінь, навчили любити свою Вітчизну, показали, як захищати рідний дім. 

У своєму виступі голова районної ради Віктор Сус відзначив таку ж жертовність нинішніх захисників України, гідних нащадків своїх дідів та батьків – переможців нацизму. Віктор Іванович зауважив, що прийдешні покоління повинні не тільки пам’ятати подвиг солдатів Другої світової війни, але й зуміти зберегти основний здобуток Перемоги – свободу та територіальну цілісність нашої держави.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять жертв Другої світової війни.

Панахиду за загиблими у роки війни відслужив отець Володимир – настоятель Свято-Миколаївської УПЦ (КП). 

Після мітингу для ветеранів був організований святковий обід.

Також урочисті заходи з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройшли в усіх населених пунктах району.

Цього дня для жителів Камінь-Каширщини була підготовлена цікава програма культурно-масових заходів: спортивні змагання, інформаційно-розважальні конкурси для дітей, благодійний музично-пісенний марафон за участю художньої самодіяльності району на підтримку учасників АТО.

Переглядів 1882
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua