17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Вшанували пам’ять жертв політичних репресій та обговорили європейський вектор розвитку України
П'ятниця, 15 травня 2015 15:22

Вшанували пам’ять жертв політичних репресій та обговорили європейський вектор розвитку України

Цими днями Україна відзначатиме дві ключових дати: День Європи і День пам’яті жертв політичних репресій. Перша – це свято, що символізує єдність України з усіма народами та її європейський вибір. Позаяк, Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні святкують День Європи, відповідно до Указу Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 року № 339/2003.

В свою чергу, у День пам’яті жертв політичних репресій українці у глибокій скорботі згадують тих, хто загинув у період тоталітарно-репресивного режиму.

З метою гідного вшанування подвигу українського народу і популяризації загальноєвропейського соціально-культурного надбання серед громадськості, сьогодні, 15 травня, під керівництвом голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Пам’ятаючи минуле, рятуємо майбутнє. День Європи».

У даному заході взяли участь керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, начальник організаційного відділу районної ради Сергій Дмитрук, заступник міського голови Микола Шворак, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, лідери політичних сил району і представники громадських об’єднань, історики.

Про трагічні уроки національної історії говорив у вступному слові керівник виконавчої влади району Валерій Дунайчук. Валерій Савович наголосив на важливості спільного вшанування пам’яті українців, що зазнали репресій, несправедливості, безпідставних переслідувань, які породжувала тоталітарна система навіть у післявоєнні роки. Учасники «круглого столу» пом’янули загиблих у хвилинному мовчанні.

Опісля голова райдержадміністрації закликав присутніх до обговорення. Зокрема, депутат міської ради Богдан Калюх запропонував створити наукову ініціативну групу, аби достеменніше дослідити основні подробиці та факти в історії захоронень Камінь-Каширського району, зібрати якомога більше свідчень живих учасників, свідків тих трагічних подій.

Голова районного осередку ВО «Свобода» Богдан Козік додав, що до цієї справи варто залучати учнівську молодь. Адже важливо, щоб саме підростаючі покоління знали не тільки  історію свого краю, а й України в цілому.                          

Також учасники «круглого столу» зупинилися на європейській тематиці. Голова Камінь-Каширського районного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Віталій Нестерук висловив особисту позицію щодо даного питання та зробив окремий акцент на подіях, які відбуваються на сході нашої держави.

Очільник району Валерій Дунайчук зауважив, що євроінтеграційний курс України має багатообіцяючі перспективи, але на скільки Україна зможе адаптуватися до правил життя європейського світу, залежить не лише від владних інституцій, а від спільних зусиль усіх громадян.                   

Підводячи підсумки засідання, голова райдержадміністрації висловив вдячність присутнім за увагу до тем європейського майбутнього країни і трагічних наслідків політичних репресій для суспільства.

У пам’ять про загиблих жертв політичних репресій учасники «круглого столу» поклали квіти до пам’ятного знаку Борцям за волю України.

Переглядів 1755
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua