17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Звернення керівників району з нагоди Дня Європи в Україні
Субота, 16 травня 2015 09:09

Звернення керівників району з нагоди Дня Європи в Україні

9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.

У 1985 році на Міланському саміті лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи».

В 2015 році це свято в Україні припадає на 16 травня. Саме в цей день українці вшановують важливість спільних цінностей, історії всіх націй континенту, відзначають важливість прогресу та можливість співіснування на рівних правах.

 

Шановні жителі району!

Усвідомлення того, що ми, українці, є повноцінною нацією, народом, здатним цінувати та нести в світ свою культуру, мову, традиції є, перш за все, свідченням нашої неординарності та готовності до співжиття з європейськими країнами.

Стратегічне партнерство України з ЄС це важлива цеглина для майбутнього нашої держави, можливість забезпечення надійності та перспектив у будь-яких досягненнях та обміну досвідом, це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці, що ґрунтується на спільних інтересах.

На сьогоднішній день Україна, єдина країна, яка не будучи членом ЄС,  відзначає День Європи на державному рівні. Саме це є свідченням усвідомлення нашого народу у вірності напрямку.

З кожним роком все більше відчувається й зміна свідомості підростаючого покоління, все більше молодь вносить свої суспільні ініціативи. Це радує і надихає на  суттєві справи і нас.

Ми визнаємо «загальноєвропейські» цінності: свободу, демократію, повагу до прав людини, верховенство права і сповнені рішучості. Ми будемо жити в мирі і добросусідстві.

Впевнені, Україна здатна бути гідною союзницею.

У цьому ж дусі, бажаємо всього найкращого в майбутньому та гарного святкування Дня Європи!

 

З повагою

голова районної державної адміністрації Валерій ДУНАЙЧУК

голова районної ради Віктор СУС

Переглядів 1291
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua