17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Звернення керівників району у зв’язку з Днем вшанування пам’яті жертв політичних репресій
Неділя, 17 травня 2015 10:35

Звернення керівників району у зв’язку з Днем вшанування пам’яті жертв політичних репресій

Шановні жителі району!

Щороку у третю неділю травня українці вшановують пам’ять жертв політичних репресій та депортацій, жертв тоталітарного режиму.

Мільйони людей рішеннями влади було безпідставно оголошено «ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах чи на засланні. Жертвою політичних репресій міг стати кожен, незважаючи на вік, національність, соціальну приналежність, ставлення до релігії. Метою таких дій був свідомий намір знищення вільного слова, вільної думки, віри у своє майбутнє.

Попри величезні втрати, наш народ вистояв і спромігся здобути омріяну століттями незалежність. Але сьогодні ми знову чуємо відлуння минулого. Військова агресія, інформаційна атака та провокації, які здійснюються проти України – це виклик всьому цивілізованому світу. Це виклик загальнолюдській моралі…

Твердо переконані, що ці спроби приречені на неминучу поразку, тому що українці гідні пам’яті тих людей, які віддали свої життя, аби на нашій землі більше ніколи не панував диктаторський режим, більше ніколи не проливалася невинна кров. Пам’ятаючи історію, важливо усвідомити, що жодна неправда не залишається непокараною…

День пам’яті жертв політичних репресій – не лише данина пам’яті минулому, але пересторога майбутньому. Ми зобов’язані бути сильними та консолідованими і в жодному разі не повинні здаватися, падати духом, чи сумніватися бодай на мить. Ми – нація, яка заслуговує на  достойне життя серед європейських країн.

Непохитної віри усім нам у щасливе майбутнє рідної країни.

Вічна пам’ять жертвам політичних репресій!

 

У зв’язку зі скорботною датою звертаємося до керівників підприємств, установ та організацій району з проханням приспустити у цей недільний день на адмінспорудах Державний Прапор України.

Настоятелів усіх релігійних громад просимо провести у храмах району поминальні панахиди за жертвами політичних репресій.   

 

Дорогі краяни!

З метою вшанування пам’яті про репресованих співвітчизників закликаємо відмінити на території району проведення будь-яких організаційно-масових заходів із концертно-розважальним супроводом.

 

З повагою

голова районної державної адміністрації Валерій ДУНАЙЧУК

голова районної ради Віктор СУС

Переглядів 1517
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua