17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Робочий візит голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика у Камінь-Каширський район
П'ятниця, 29 травня 2015 21:58

Робочий візит голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика у Камінь-Каширський район

Сьогодні, 29 травня, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик разом із дружиною Галиною Федорівною побували з візитом у Камінь-Каширському районі. Також у складі обласної делегації – куратор району, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, начальник відділу інформаційної політики облдержадміністрації Світлана Головачук.

Програма робочої поїздки виявилася дуже насиченою: керівник найвищої гілки виконавчої влади в області взяв участь в урочистій лінійці, присвяченій святу «Останнього дзвоника» у навчально-виховному комплексі «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» № 1 міста Каменя-Каширського, відвідав місцевий історико-краєзнавчий музей, провів нараду з працівниками райдержадміністрації, депутатами районної ради, поспілкувався із трудовим колективом редакції районної громадсько-політичної газети «Полісся», навістив родину загиблого учасника АТО Івана Сотніка та оглянув соціальні установи, об’єкти інфраструктури.

Супроводжували губернатора голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук і голова районної ради Віктор Сус.

За традицією, свято «Останнього дзвоника» – чи не найпомітніша подія травня, яка зазвичай об’єднує навколо себе не тільки головних винуватців урочистого заходу, а й педагогів-наставників, батьків, представників влади, громадськість. Сьогодні в усіх загальноосвітніх навчальних закладах Камінь-Каширщини відбулися урочисті лінійки. 

Зокрема, НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» № 1 мав за честь прийняти у своїх стінах голову облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Директор освітньої установи Людмила Тішкова привітала школярів, педагогічний та батьківський колективи з цим травневим святом. Особливо теплі і щирі слова Людмила Андріївна адресувала випускникам:

– Ви є наша гордість, ви є цвіт нашої нації, ви – надія та наша окраса…

Директор відзначила, що за підсумками 2014/2015 навчального року НВК здобув першість серед шкіл району за результативними показниками участі учнів в олімпіадах, конкурсах і турнірах. За її словами, четверта частина вихованців була задіяна в даних заходах, зокрема 96 учнів стали переможцями районного рівня, а 24 – обласного. Учениця 11 класу Маргарита Василевська є однією із шести випускників Волинської області, які згідно з першими підсумками зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури набрали максимальну кількість балів – 200.

З метою вшанування пам’яті борців за незалежність України, під тужливу мелодію «Плине кача…» представники молодого покоління поклали квіти до Обеліску Слави і меморіальної дошки Героям Небесної Сотні.

– Велика честь, що на цій урочистій лінійці присутній очільник нашої області, голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Петрович Гунчик, який теж «проходив стежками» нашої Камінь-Каширщини, бо є уродженцем нашого міста і випускником школи, – так символічно Людмила Тішкова запросила земляка до слова.

Звертаючись до присутніх губернатор зазначив:

– Дуже приємно сьогодні, в цей день, бачити усміхнені обличчя дітей, радість та водночас занепокоєння на обличчях випускників. Я розумію на скільки їхні голови думають над тим, а що ж буде завтра? Школа закінчується… Завтра буде, шановні друзі, нове, молоде, прекрасне життя. Вам на зміну приходять ці малюки, які стоять біля вас, щоб гідно зайняти ваше місце і нести славу школи, міста, району, області та країни. Я звертаюся до наших маленьких першокласників, учнів всієї школи: будьте гідними своїх випускників, примножуйте багаж знань, зростайте здоровими, щасливими на радість своїх батьків, на радість нашої громади, ростіть гідними синами і дочками нашої синьоокої Волині, нашої України.

Також, користуючись нагодою, Володимир Гунчик висловив безмежну вдячність батькам та педагогам за їх вклад у гідне виховання підростаючого покоління.

– Нехай мирне небо над Україною ще раз підтвердить наші наміри до злагоди, єднання, дружби, – завершив свій виступ Володимир Петрович і вручив школі цінний подарунок.

Потому очільники області, району та міста взяли участь у церемонії нагородження грамотами кращих учнів навчального закладу.

Згідно робочого графіку голова облдержадміністрації завітав також до районного історико-краєзнавчого музею. У супроводі директора Наталії Пась гості мали змогу оглянути унікальний комплекс експонатів. До уваги відвідувачів були представлені старовинні ікони, фотографії, деякі церковні цінності, що уціліли після пожежі Свято-Іллінського храму, колекції тканин і вишивок та інші. Зокрема, Наталія Олександрівна детально розповіла про виставку «Ті, що тримають небо…», в яку входять інформаційні видання, книги, світлини активістів Революції гідності та земляків-учасників АТО. Матеріал виставки подано в хронологічній послідовності, розпочинаючи від подій на Євромайдані в Києві й завершуючи останніми новинами зі сходу України.

Про основні сфери життєдіяльності краю, перспективи його розвитку говорив керівник найвищої гілки виконавчої влади в області на нараді з очільниками району, працівниками апарату, керівниками структурних підрозділів, начальниками управлінь та відділів райдержадміністрації, депутатами районної ради. Нарада проходила у формі дієвого діалогу.

Перебуваючи з візитом на Камінь-Каширщині, голова облдержадміністрації не оминув редакції районної громадсько-політичної газети «Полісся». Позаяк відомо, що спілкування із журналістським активом – це принципова позиція Володимира Гунчика, яку він практикує у рамках робочих поїздок у райони. Під час спілкування з трудовим колективом місцевого видання, яке очолює головний редактор Петро Трофимчук, Володимир Петрович обговорив питання конструктивної співпраці влади і преси, надання інформаційної підтримки населенню.

Програма перебування голови ОДА на теренах краю географічно не обмежилася виключно районним центром. Відтак, він побував на кладовищі села Грудки, поклав квіти до могили загиблого військовослужбовця, учасника АТО Івана Сотніка, а також поспілкувався з рідними Героя, висловив свої співчуття.

На завершення робочого візиту – відвідування соціальних об’єктів, а саме: шкіл сіл Оленине і Житнівка.

Переглядів 1787
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua