17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Володимир Гунчик: жити щасливо – жити у злагоді з природою
П'ятниця, 05 червня 2015 20:20

Володимир Гунчик: жити щасливо – жити у злагоді з природою

Шановні волиняни! Всесвітній день охорони навколишнього середовища – одна з найважливіших подій екологічного календаря, при чому – для жителів більш ніж 100 країн світу. Україна, як держава, що пережила Чорнобильську катастрофу, не може стояти осторонь пошуку шляхів вирішення екологічних проблем та охорони довкілля. Саме тому наша країна, разом із усією світовою спільнотою щороку 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

Збереження ресурсів та охорона природного середовища – нова форма взаємодії людини й природи. Через стрімкий розвиток науково-технічного прогресу, екологічні проблеми визначають рівень благополуччя всієї світової спільноти. А відтак відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища спонукає нас ще раз переосмислити своє ставлення до природи та її багатств.

Волинь – край лісів та озер, територія – багата на корисні копалини. Саме від нас залежить, чи отримають у спадок відповідні цінності прийдешні покоління. А тому 5 червня – чергова нагода замислитися, чи достатньо наших зусиль для збереження навколишнього середовища. Зрозуміло, що працювати у відповідному напрямку потрібно системно, але саме цього дня маємо гарну нагоду ще раз привернути увагу громадськості до проблеми збереження довкілля.

Дехто відмовиться сьогодні від поїздки транспортом, хтось посадить дерево або прибере сміття в своєму дворі. Зрозуміло, що лише разом ми зможемо зробити світ довкола себе кращим й прищепити відповідні цінності дітям. Не дарма мудрі люди кажуть: жити щасливо й жити у злагоді з природою – одне й те ж саме.

Упевнений, волинський внесок у збереження довкілля – немалий. Тож принагідно дякую громадським діячам, активістам, фахівцям-екологам та всім небайдужим, хто організовує й долучається до різноманітних екопроектів та акцій. Вірю, що мешканці краю здатні не лише зберегти багатства, даровані природою, а й примножити їх. І надалі, упродовж багатьох віків, Волинь залишатиметься перлиною Української землі.

 

З повагою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик

Переглядів 1541
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua