17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик провів виїзний прийом громадян у Камінь-Каширському районі
Понеділок, 15 червня 2015 22:21

Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик провів виїзний прийом громадян у Камінь-Каширському районі

Ще 29 травня, перебуваючи з візитом на теренах Камінь-Каширського району голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик запевнив адміністративно-господарський актив краю, його очільників, що 15 червня він знову приїде, аби провести прийом громадян із особистих питань та ознайомитися з напрацюваннями у тих напрямках, на яких була попередньо закцентована увага.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області дотримався обіцяного: сьогодні в черговий раз відвідав Камінь-Каширщину.    

Також до складу офіційної делегації увійшли: куратор району, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, начальник відділу інформаційної політики облдержадміністрації Світлана Головачук, начальник відділу роботи зі зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Оксана Матвійчук.

Відтак, у супроводі голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука, голови районної ради Віктора Суса Володимир Петрович розпочав свою роботу. У першочерговому порядку здійснив виїзд на територію Видричівської сільської ради. У селі Теклине голова облдержадміністрації взяв участь в урочистому відкритті реконструйованого фельдшерсько-акушерського пункту. Посадовець привітав місцеву громаду з цією подією.

Потому в сесійній залі райдержадміністрації Володимир Гунчик уже традиційно зустрівся з працівниками апарату, керівниками структурних підрозділів, начальниками управлінь та відділів райдержадміністрації, депутатським корпусом районної ради. Формат зустрічі – діалог, в ході якого спільно з районним керівництвом були обговорені актуальні питання переважно локального і регіонального рівнів, з окремим акцентом на державному. Зокрема, йшлося про забезпечення функціонування та розвитку об’єктів соціальної інфраструктури району, підготовку до наступного опалювального сезону, стан доріг, бюджетну децентралізацію.

У своїх звітних доповідях голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук і голова районної ради Віктор Сус детально окреслили стан справ по пріоритетних соціальних об’єктах: школах сіл Житнівка, Оленине, дошкільних навчальних закладах сіл Нові Червища, Добре, соціально-культурному центру села Карпилівка.

Проте, головна увага була зосереджена саме на освітніх установах. Керівник виконавчої гілки влади району повідомив, що в ЗОШ І-ІІ ступенів села Оленине проводиться нульовий цикл будівництва трьох класних кімнат, яке планують завершити до початку навчального року.

По ЗОШ села Житнівка ситуація значно краща, позаяк будівельні роботи – на завершальному етапі.

- До 1-го вересня школа у Житнівці повинна бути введена в експлуатацію, – зауважив голова ОДА. – Потрібно подбати про її максимальне завантаження.

Не менш важливе питання – дороги. Очільник області рекомендував керівництву району першочергово звернути увагу на дороги місцевого значення, де дуже велика інтенсивність перевезення вантажів.

Стосовно перспективного плану на 2016 рік Володимир Петрович наголосив:

 - Прошу надати перелік об’єктів незавершеного будівництва соціальної інфраструктури, в тому числі доріг, які потрібно відремонтувати, реконструювати, реанімувати без нового будівництва.

У постійному полі зору – підготовка до наступного опалювального сезону.

- В області більше 800 котелень працює на газі. Вносимо пропозицію в обласну раду розглянути концепцію залучення інвесторів, які за свої кошти за три роки переведуть всі ці котельні на тверде паливо, – запевнив Володимир Гунчик.

За словами голови ОДА, це можливо на фоні визначених умов, а саме:

- інвестиція зареєстрована в області та цільове використання коштів;

- наявність базової документації;

- інвестор «накриває» райони;

- виконання графіку робіт;

- інвестування в створення структури з метою отримання палива для котелень, які знаходяться на утриманні.

Минулого разу під час перемовин губернатора з головним редактором районної громадсько-політичної газети «Полісся» Петром Трофимчуком йшла мова про роль ЗМІ в умовах війни та інформаційної агресії, в яких наразі перебуває Україна, про проблеми медійної сфери і основні аспекти роботи.

Спілкуючись із трудовим колективом районки, керівник області наголосив на важливості співпраці. Мовляв, виконавча вертикаль готова до конструктивної взаємодії.

Адже, як відомо, позиція голови облдержадміністрації щодо цього однозначна – підтримати саме районні друковані ЗМІ, які сприяють наданню інформаційної підтримки населенню, шляхом неупередженого висвітлення діяльності всіх функціонуючих соціальних інститутів, широкого обговорення суспільно значущих проблем місцевого значення.  

Сьогодні у даному напрямку зроблено значний крок. Обласна державна адміністрація в особі відділу інформаційної політики продовжила активну співпрацю з районним виданням, підписавши відповідний договір. Сторони домовилися про партнерство в інформаційній сфері. Володимир Гунчик повідомив, що фінансування буде здійснюватися за рахунок коштів обласного бюджету, спрямованих на підтримку ЗМІ.

Незважаючи на щільний робочий графік, голова облдержадміністрації провів особистий прийом громадян. Це була головна ціль його візиту, позаяк сприяти у вирішенні проблем громади – пріоритетне завдання влади.

Уже із перших хвилин було зрозуміло, що запланованого часу (загалом три години), аби вислухати усіх, хто очікував на цю зустріч, – не вистачить. Адже поспілкуватися з головою ОДА, поділитися проблемами, внести власні пропозиції щодо певних питань прийшло чимало громадян. І, навіть попри те, що після особистого прийому у Володимира Петровича була запланована ще одна робоча поїздка, він вислухав кожного.

Отож, жителі району зверталися з різних питань: сфери земельних відносин, надання матеріальної допомоги, працевлаштування тощо.

Кожне звернення було взято на особистий контроль голови облдержадміністрації.

Потому керівник області оглянув навчальний заклад у селі Житнівка, оцінив перспективи його відкриття.

Переглядів 1812
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua