17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Слово – найпотужніша зброя!
Четвер, 25 червня 2015 13:55

Слово – найпотужніша зброя!

Шановні журналісти, представники регіональних мас-медіа, колеги!Звертаюсь до вас, як до своїх колег! І  не лише тому, що ви – представники «четвертої влади». Радше тому, що переконаний: ми з вами – однодумці щодо необхідності реалізації ефективної інформаційної політики на теренах Волині, щодо верховенства правди, абсолютної об’єктивності й незаангажованості. Маємо спільне й надважливе завдання – забезпечити медіапростір краю якісним інформаційним продуктом, захистити волинян від деструктивного зовнішнього впливу, посилити національну інформаційну безпеку.

Органи державної влади завжди усвідомлювали роль засобів масової інформації й наскільки потужним є вплив останніх на формування громадської думки та суспільної свідомості. Стосунки представників медіа та влади по-різному розвивалися упродовж багатьох років. Одначе нині – час об’єднати зусилля, адже на шальках терезів опинилося найдорожче – майбутнє Батьківщини, її незалежність та цілісність, життя українців. Тож виклики сьогодення спонукають нас до налагодження більш тісної співпраці та пошуку нових форм роботи в інформаційній сфері. Агресор використовує журналістів, їхній талант та вміння як дуже ефективний інструмент у війні з Україною. Ворог проводить виважену антиукраїнську інформаційну політику, не гребуючи відвертою брехнею,  використовує як піар-технологію тотальну дезінформацію, наповнює світовий інформаційний простір чутками та перекрученими фактами.

Влада спільно з мас-медіа покликані стати на захист держави й кожного її мешканця. В умовах гібридної та інформаційної воєн важливими чинниками перемоги є поширення достовірної, правдивої інформації серед населення, формування через ЗМІ позитивного іміджу України та активної громадянської свідомості й патріотизму. Зрозуміло, що за таких умов на плечі і представників влади, і працівників ЗМІ лягає особлива відповідальність. Упевнений, що волинським журналістам, котрі завжди відзначалися стійкістю переконань та високим фаховим рівнем, до снаги таке завдання. Тим паче, що місцеві майстри слова – справжні патріоти, серця котрих болять за Україну. Волинські журналісти, досконало опанувавши найпотужнішу зброю – слово, щодня стоять на фронтах інформаційної війни й за це вам – низький уклін та щире спасибі!

Своєю чергою влада області готова співпрацювати з регіональними засобами масової інформації на умовах конструктивного діалогу й задля реалізації надважливого завдання сьогодення – становлення миру!

Волинь багата на потужні та цікаві видання всеукраїнського й обласного рівнів, маємо чимало електронних ЗМІ та Інтернет-порталів. Але хочу відзначити, що особливе місце в медіапросторі краю посідають районні друковані ЗМІ. Саме вони першими доносять інформацію у оселі волинян, котрі мешкають у глибинці, їм довіряють, їх читають до останнього слова. Бо районки – своєрідний рупор тамтешнього життя. Аргумент на користь сказаного – загальний тираж районних видань та їхній авторитет. Прекрасно розуміючи це, ми  налаштовані співпрацювати й продовжуємо реалізовувати заходи, передбачені обласною програмою економічної підтримки ЗМІ. Перша ластівка – нещодавно укладено договір про співпрацю із Камінь-Каширською районною газетою «Полісся». Відділ інформаційної політики облдержадміністрації активно працює в напрямку продовження відповідної роботи й невдовзі перелік наших партнерів у царині інформації повниться. Окрім того, за підсумками піврічного перевиконання бюджету області маємо намір збільшити фінансування відповідної програми, аби підтримати зокрема й районні газети та мати в їхній особі потужного союзника в боротьбі проти агресора і партнера задля реалізації української інформаційної політики. Сподіваюся, депутатський корпус Волинської обласної ради гідно оцінить й підтримає таку ідею.

Підтримки потребують не лише видання, а й їхні творчі працівники. Статус майстра слова повинен зростати. Звісно, на зміцнення авторитету журналіста має працювати в першу чергу журналіст. Одначе й державна політика щодо посилення ролі відповідної професії має бути чіткою. Переконаний, що представники влади на місцях зобов’язані працювати в цьому напрямку. Вже наступного року щорічний обласний конкурс журналістської майстерності «Професіонал» проходитиме у іншому форматі, позаяк творчі успіхи, громадянська позиція, здатність до глибокого аналізу та цікавого подання матеріалу повинні гідно винагороджуватися. Саме тому плануємо вдосконалити як процедуру проведення конкурсу, залучивши до обговорення також і громадськість, так і об’єми фінансування. Знаю, в такий спосіб наражаємося на додаткову порцію критики й закидів щодо бажання підкупити ЗМІ. Але маю абсолютне переконання, що волинські журналісти – гідні представники своєї професії, й для них правда та об’єктивність – головні критерії у роботі. А творчий конкурс стане лишень поштовхом до реалізації особистого потенціалу та праці в інформаційній сфері на благо України.

Разом із тим прекрасно розумію, що проведення конкурсу – лише вершина айсберга, позаяк перш ніж давати оцінку творчих здібностей, потрібно докласти чимало зусиль, аби їх зміцнити й виплекати. Знаю, що волинська журналістика представлена справжніми корифеями слова, відомими іменами й славетними постатями. Їхній досвід, потенціал та мудрість потрібно передавати й, відповідно, переймати. Окрім того, на теренах Волині є навчальний заклад, де дають життя фаховим журналістам. Маємо й підтримку Міністерства інформаційної політики, громадських організацій, що працюють в царині інформаційної сфери. Тож, вважаю, варто консолідувати зусилля й запровадити практику проведення спільних зустрічей, семінарів, конференцій, аби зміцнити позиції представників волинського медіапростору та за посередництвом живого спілкування передавати досвід старшого покоління й переймати запал та нові підходи в роботі у молодих.

Дорогі друзі! Шановні журналісти! Вірю, що відповідні починання та ідеї знайдуть відголосок у ваших серцях. Відтак сподіваюся на плідну та результативну співпрацю. Вкотре наголошую: готовий до конструктивного діалогу та об’єднання зусиль.

В усі часи слово було потужною зброєю.  Воно може об’єднати мільйони або ж навпаки – внести сум’яття і зневіру. Доведімо ворогові, що сила українського народу – в його єдності, а слово та перо – ефективна зброя у боротьбі за мир і незалежність нашої держави.

 

З повагою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик

Переглядів 1833
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua