17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Вітання керівників району з нагоди Дня Конституції України
Неділя, 28 червня 2015 15:06

Вітання керівників району з нагоди Дня Конституції України

Шановні жителі району!

Щиро вітаємо Вас з національним святом – Днем Конституції України!

Дев’ятнадцять років тому був прийнятий Основний Закон, що окреслює головні права і свободи людини, визначає найважливіші суспільні відносини, територіальний устрій держави, демократичні засади її розвитку. Це не просто чергова річниця, це подія, яка не втрачає свого історичного виміру та фундаментального значення.   

Відзначаючи це свято, кожен з нас повинен пам’ятати, що витоки конституційного мислення ми ведемо від видатних державотворців – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Михайла Грушевського. Неможливо не згадати про ще одну історичну постать – гетьмана Пилипа Орлика, котрий у 1710 році створив прообраз першої української конституції – «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорізького».        

Таким чином, Конституція врахувала досвід нашого народу та кращі світові традиції.

Довгий і складний шлях політичного самовизначення засвідчив невмирущу волю українців мати свою державність, бути суверенним серед інших вільних народів Європи та світу.

І сьогодні, в час національного відродження, в час героїчної боротьби України за незалежність, територіальну цілісність Конституція є для нас опорою і об’єднуючим фактором. Проте, не слід забувати, що конституційні норми, якими б передовими та демократичними вони не були, самі по собі не змінять життя на краще. Тому усім нам потрібно відчувати особисту відповідальність за все, що робиться у державі, самовіддано працювати заради розвитку і зміцнення Батьківщини.

Дорогі краяни! Від усього серця бажаємо Вам міцного здоров’я та творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості та далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці і нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності. Бо Конституція – це ми – єдиний народ, єдина нація, єдина держава.

Слава Україні!

 

З повагою

голова районної державної адміністрації Валерій ДУНАЙЧУК

голова районної ради Віктор СУС

Переглядів 1339
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua