18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Витрачати з розумом
Середа, 01 липня 2015 20:19

Витрачати з розумом

За участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика відбулася відеоселекторна нарада з питань використання коштів фонду регіонального розвитку. Участь у заході взяли заступники голови облдержадміністрації, керівники профільних управлінь та департаментів облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій та представники органів місцевого самоврядування.

Під час наради Володимир Гунчик звернувся до присутніх із пропозицією сформувати обласний фонд регіонального розвитку, який умовно буде розділено на дві частини: об’єкти будівництва та об’єкти інфраструктури. Фонд наповнюватиметься за рахунок коштів вз Державного, обласного, міського та районного бюджетів, а також – сільських і селищних рад.

- Умовно його можна поділити на чотири рівні, – зазначив Володимир Петрович. Перший рівень – це кошти з Державної скарбниці, які надходять через державний фонд регіонального розвитку. А також кошти, які виділяються з державного казни на ремонт і відновлення доріг місцевого та державного значення. При цьому варто зазначити, що в процесі децентралізації частина доріг державного значення може перейти на баланс органів місцевого самоврядування. Другий рівень – це кошти обласного бюджету, які можуть бути виділені під час формування проекту бюджету на 2016 рік на об’єкти незавершеного будівництва та об’єкти інфраструктури. У 2015-му році кошти на інфраструктурні об’єкти вже виділялися у сумі 4 млн. гривень, найближчим часом планується спрямувати ще 10 млн. грн. Третій рівень – кошти міських та районних бюджетів, які направлятимуться в обласний фонд регіонального розвитку. Своєю чергою, районна рада звертається з проханням щодо співфінансування до сільських і селищних рад. Таким чином, формується четвертий рівень – зведений обласний фонд регіонального розвитку.

Також голова облдержадміністрації зазначив, що основна умова виділення коштів із державного фонду регіонального розвитку на об’єкти незавершеного будівництва – співфінансування з місцевих бюджетів всіх рівнів не менше 10%.

За словами Володимира Петровича, при обласній державній адміністрації буде створена комісія з питань регіонального розвитку, яку він же і очолить. У результаті не пізніше кінця серпня 2015 року місцеві органи влади отримають напрацьовані комісією рекомендації щодо співфінансування об’єктів незавершеного будівництва та об’єктів інфраструктури. В результаті маємо отримати зведений бюджет усіх рівнів. Відтак, обласна влада зможе клопотати про виділення коштів з державної скарбниці ще до початку формування проекту закону про Державний бюджет на 2016 рік.

- На сьогодні вже підготовлено перелік об’єктів у розрізі районів та міст, які плануємо завершити за рахунок коштів, виділених з державного фонду регіонального розвитку у 2016 році, – зазначила в. о. начальника управління капітального будівництва Лілія Павлова. – Планується виділення досить значної суми – 143 млн. грн. Нині за пропозиціями районів та міст сформовано єдиний реєстр об’єктів незавершеного будівництва. Звичайно, він підлягає більш детальному обговоренню, наразі ж маємо 96 проектів, які розподілені між трьома блоками. Перший блок – це об’єкти, які потребують негайного завершення і будуть уведені в експлуатацію у 2016 році. Їх фінансування відбуватиметься за кошти державного фонду регіонального розвитку при наявності співфінансування з місцевих бюджетів. Другий – це ті об’єкти, які потребують фінансування з Державного бюджету, але які необхідно ще доопрацювати чи отримати підтвердження щодо співфінансування від органів місцевого самоврядування. Третій – це ті об’єкти, які також потребують фінансування з Державного бюджету, але на які місцеві органи влади не виділяють коштів та які не відповідають розробленій КМУ методиці чи не мають шансів бути освоєними у 2016 році. Попри це, слід пам’ятати, що протягом шести місяців ці об’єкти можуть переміщатися з одного блоку в інший.

Відтак заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук зауважив, що від районів і міст надійшло в шість разів більше пропозицій, ніж можна профінансувати з державного фонду регіонального розвитку, тому в облдержадміністрації, згідно встановлених критеріїв, розробили певний рейтинг і розіслали на місця для остаточного доопрацьовування.

На завершення наради голова ї Володимир Гунчик вкотре наголосив: дані щодо всіх поданих об’єктів будуть підсумовуватися в управлінні  капітального будівництва, а голови райдержадміністрацій особисто відповідають за подані пропозиції.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1342
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua