17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>В. Гройсман: Реформа з децентралізації буде одним з кращих успіхів України
Середа, 08 липня 2015 14:07

В. Гройсман: Реформа з децентралізації буде одним з кращих успіхів України

Реформа з децентралізації буде одним з кращих успіхів України. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у середу, присвяченій конституційній реформі в частині децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.

«Я готовий відповідати за реалізацію реформи з децентралізації і впевнений, що вона буде одним з кращих успіхів України», - наголосив В.Гройсман, додавши, що «громади і люди будуть задоволені, коли відчують результати цього процесу».

Відповідаючи на запитання щодо термінів об’єднання громад, В.Гройсман висловив думку, що ці процеси залежатимуть від суспільних настроїв - на його думку, люди мають зрозуміти переваги від перенесення на місцевий рівень вирішення питань щодо коштів, обсягів повноважень, виконання адміністративних функцій. Керівник Парламенту також зазначив, що нова система місцевого самоврядування приведе в керівництво громад нових людей - фахових і відповідальних.

Він наголосив, що готовність до об’єднання означатиме шлях до ефективності і успішності, зростання добробуту громад. Плани об’єднання, нагадав В.Гройсман, повинні затверджуватися жодним чином не з центру, а обласними радами, з урахуванням етнічних, культурних та інших особливостей територій, і це «робитиме об’єднані громади сильнішими». «Села, їхня самобутність буде збережена», - заявив керівник Парламенту, підкресливши, що «вигоди від реформування системи місцевого самоврядування є очевидними, але людей не треба «перетискати», треба пояснювати і переконувати».

За словами Голови Верховної Ради, повноваження сільських старост, їхні обов’язки будуть виписані в окремому законі.

Він також пояснив, що перехідний період до нової системи врядування триватиме два роки. Саме за цей час, сказав В.Гройсман, буде адаптовано законодавство, внесені зміни до майже 500 законів.

 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Переглядів 1152
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua