18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Оперативна реакція на проблему
Вівторок, 15 вересня 2015 16:33

Оперативна реакція на проблему

У статті «Викопав не став, а ціле озеро», яка опублікована у районній газеті «Полісся» від 12 вересня № 73, житель села Житнівка Володимир Кадира звертається до представників районної влади з проханням розібратися у ситуації, яка склалася між ним та його сусідом Русланом Варчуком. Суть справи полягає в тому, що Руслан Вікторович викопав ставок чималих розмірів на земельній ділянці, яка межує із земельною ділянкою заявника.

Тож, реакція влади не забарилася: сьогодні голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук провів робочу нараду з представниками компетентних органів з метою пошуку шляхів вирішення порушеної проблеми. У нараді взяли участь в. о. начальника відділу Держгеокадастру в Камінь-Каширському районі Світлана Сус, головний спеціаліст державної екологічної інспекції у Волинській області Василь Домарецький, начальник РВ УМВС України у Волинській області Валентин Чих, в. о. прокурора Камінь-Каширського району Сергій Федчик, начальник відділу юридичної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання і протидії корупції та роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Валентина Сорочук.

З огляду на вищезазначене, в. о. начальника відділу Держгеокадастру в районі Світлана Сус попередньо пояснила, що згідно з чинним законодавством на землях сільськогосподарського призначення, або ж землях, які були надані для будівництва, копати водойми не можна. Втім, аби це зробити законно, слід змінити цільове призначення землі, а також виготовити відповідну дозвільну документацію.

Крім того, Світлана Петрівна зазначила, що в першу чергу дане питання належить до компетенції органу місцевого самоврядування, адже земельна комісія сільської ради повинна провести обстеження земельної ділянки, після чого з відповідним актом звернутися в Державну інспекцію сільського господарства у Волинській області. Згадана інстанція є контролюючим органом, до повноважень якого і належить вирішення подібних спорів.

Головний спеціаліст державної екологічної інспекції у Волинській області Василь Домарецький додав: такий випадок вбачає ознаки порушення не лише земельного законодавства, але й екологічного.

На основі цього керівник виконавчої гілки влади району Валерій Дунайчук рекомендував Боровненському сільському голові Михайлу Оліферчуку негайно скликати земельну комісію, аби вжити необхідних заходів, позаяк питання залишається відкритим.

Переглядів 1459
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua