18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Земельні питання: відеоселекторна нарада
Вівторок, 15 вересня 2015 16:41

Земельні питання: відеоселекторна нарада

Питання раціонального використання земельних ресурсів - на постійному контролі керівників виконавчої гілки влади в області. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик переконаний: від ефективності роботи земельних інвентаризаційних комісій напряму залежить наповнення місцевих бюджетів.

Відтак, аби обговорити напрацювання у сфері земельних відносин та сформулювати завдання для ефективної роботи надалі, у стінах облдержадміністрації зібралися представники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних відомств. Нарада відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука.

У порядку денному наради – важливі питання інвентаризації земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, узаконення використання земельних ділянок, забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців.

Зокрема, в.о. начальника Головного управляння Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко розповів, що станом на 1 вересня 2015 року від плати за землю до бюджетів місцевих рад області надійшло 100,96 млн. грн., план доходів місцевих рад виконано на 112 %. Приріст, порівняно із минулим роком, становить майже 35 %.

– Найбільший ріст надходжень забезпечено у Маневицькому, Локачинському, Ківецівському районах та місті Нововолинську, – розповів головний земельник області. – Найгірша ситуація у Ковельському, Локачинському та Любомльському районах. Упродовж 2015 року відбулося 25 аукціонів із продажу 41 земельної ділянки комунальної власності та прав оренди на них загальною площею 87,51 га.

– Питання інвентаризації земель та узаконення їх використання є прямим джерелом надходження до місцевих бюджетів, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук. – Тому відповідальність за повільну роботу інвентаризаційних комісій лежить на керівниках та депутатах сільських, селищних рад.

Також в області проводиться активна робота з оформлення правовстановлюючих документів на землю усіма суб’єктами господарювання. Протягом поточного року у встановленому законом порядку зареєстровано право користування або власності на 41 земельну ділянку, з них у Камінь-Каширському районі – 10, Старовижівському – 23,  Ковельському – 2, Іваничівському – 1 та місті Ковелі – 5. Для підприємницької діяльності без правовстановлюючих документів використовується 310 ділянок несільськогосподарського призначення загальною площею 226,29 га. За словами Василя Василенка найактивніше робота з оформлення документів на землю проводиться у Горохівському районі.

Не оминули учасники наради і питання забезпечення учасників антитерористичної операції земельними ділянками. За словами Василя Василенка, в області зарезервовано понад 3 тис. га земель, які можуть бути передані учасникам АТО та їхнім родинам. Наразі проводиться робота із визначення придатності наявного ресурсу для передачі його у власність. Також головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області розробляється атлас земельних ділянок, який буде розповсюджений в усіх державних органах, куди звертаються учасники АТО та члени їх родин. В атласі буде розміщена уся наявна інформація про вільні земельні ділянки у розрізі сільських, селищних рад.

– Станом на 10 вересня від учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців надійшло 4069 заяв. З них до головного управління Держземагентства в області – 805. Крім того, є 778 звернень учасників АТО до Луцької міської ради про виділення земельних ділянок для житлового будівництва, які не розглядались на сесіях міської ради в установленому порядку, – наголосив Василь Василенко. – Різниця між прийнятими рішеннями про надання дозволів та прийнятими заявами становить 1400, з них перебувають на розгляді 751 заява учасників АТО. Найбільше таких заяв у Луцькому – 224 та Ківерцівському – 193 районах. Передано у власність 1189 земельних ділянок, або 44,4 % від наданих дозволів на розроблення документації із землеустрою.

– Задоволення потреб демобілізованих військовослужбовців, забезпечення їх земельними ділянками – одне із головних завдань, що стоїть на порядку денному органів влади усіх рівнів, – наголосив Сергій Кошарук. – Адже побудова власного житла, створення сім’ї – найкраща реабілітації. Тому заяви учасників АТО та членів їх родин повинні бути задоволенні першочергово.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1441
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua