18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Використовувати раціонально енергоносії
П'ятниця, 02 жовтня 2015 17:28

Використовувати раціонально енергоносії

На засіданні антикризового енергетичного штабу, що відбулося сьогодні, 2 жовтня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик чітко наголосив, що нині держава пропонує вигідну пропозицію: використовуєш ліміти природного газу – заощаджуєш кошти. Про ці та інші актуальні питання, пов’язані з підготовкою краю до зими, доповідали керівники профільних підприємств та структур, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук поінформував присутніх учасників засідання про динаміку платежів за спожиті енергоносії:

˗ З початку року населенням та бюджетними установами області спожито 171 млн. м. куб природного газу на суму 468 млн. грн. Загальний рівень оплати – 403, 5 млн. грн., що становить 86, 2  %. Загальна заборгованість, у тому числі й за минулі періоди, – 144 млн. 698 тис. грн. Населенням за спожитий газ оплачено понад 301 млн. грн. Заборгованість зменшилась, у порівнянні з минулим тижнем, на 6 млн. грн. Це пов’язано, зокрема, з тим, що населення найбільше сплачує за комунальні послуги в останню декаду місяця.

Мовляв, державними установами спожито 5 млн. 609 тис. м. куб. природного газу. Установи та організації, що фінансуються з Державного бюджету розрахувалися на 12 млн. грн. (99, 6 %), обласного – на понад 10 млн. грн. (99, 9 %), місцевого – 26 млн. грн. (101 %).

Зі слів Миколи Тищука, на території Волині – 490 газифікованих бюджетних організацій, з яких 62 проходять тендерну процедуру.

До того ж, представниками ТОВ «Волиньгаз Збут» та ПАТ «Волиньгаз» було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо раціонального використання лімітів природного газу та, відповідно, своєчасної сплати за комунальні послуги. Словом, 267 абонентів із  початку місяця та 18 за минулу добу лишилися без природного газу через борги.

З приводу цього голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив: активна інформаційна робота – запорука позитивної динаміки розрахунків населення регіону за комунальні послуги. Громадяни мають та повинні скористатися вигідною пропозицією держави: використовуєш ліміти газу – заощаджуєш кошти.

Комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов повідомив про те, що заборгованість підприємства перед енергоринком становить 11, 8 млн. грн. Серед боржників – водоканали: не проведена процедура використання пільг та субсидій.

Заступник начальника управління державної виконавчої служби – начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень головного територіального управління юстиції у Волинській області Анатолій Клехо акцентував на тому, що станом на 1 жовтня цього  року до структури надійшло 99 виконавчих документів зі стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги. Стягнуто – 178 тис. грн. Додатковий захід – обмеження права виїзду боржників за межі України.

За інформацією керівництва водоканалів, борг КП «Луцькводоканал» становить 8, 7 млн. грн, УВКГ м. Володимир-Волинського – 462 тис. грн., 823 тис. грн. – поточна заборгованість УВКГ Ковеля, а у Нововолинську – відсутня заборгованість за природній газ, натомість є борг за електроенергію.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що 11 млн. 412 тис. грн – субвенція на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яку надано населенню в рахунок погашення податкових зборів, заборгованості за електроенергію та природній газ.

Директор агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко зазначив: підприємства сільського господарства споживають електроенергію у невеликій кількості, проте основний акцент – альтернативне паливо. Це, звісно, дозволить заощадити природній газ.

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод зауважила, що станом на 1 жовтня – 84, 2 тис. звернень громадян. До того ж, 8, 8 тис. звернень – за тиждень (минулого тижня – 5, 5 тис.). Призначено житлові субсидії 65, 5 тис. особам.

На переконання Оксани Михайлівни, на динаміку оформлення житлових субсидій позитивно впливає робота виїзних «мобільних офісів»: доведено мінімальні цілі охоплення субсидіями віддаленим населеним пунктам краю. Разом з тим, працівниками «Укрпошти» прийнято 2 тис. 222 заяви. Також долучилося до роботи серед населення 103 безробітних, які перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Щодо забезпечення дровами пільгових категорій населення, то начальник відділу соціального забезпечення Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Ковальчук наголосив: 1 тис. 10 сімей мобілізованих, демобілізованих, загинувших (поранених), малозабезпечених (одиноких) отримали 6 м. куб. твердого палива. До того ж, з 25 серпня цього року працівниками лісових підприємств завезено 11 тис. м. куб. дров на суму понад 2 млн. грн. Відтак, станом на 1 жовтня, 11 лісових господарств області повністю виконали поставлене завдання. Решта – в процесі.

Підсумовуючи, керівник найвищої гілки виконавчої влади краю Володимир Гунчик запевнив, що з кожним днем ці питання набувають все більшої ваги: незабаром стартує опалювальний сезон.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1435
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua