18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>У 2016-му Волинь отримає вдвічі більше коштів на інфраструктурні проекти
Середа, 07 жовтня 2015 19:18

У 2016-му Волинь отримає вдвічі більше коштів на інфраструктурні проекти

Спільне завдання – реалізувати заходи, передбачені у обласних програмах та проектах, позаяк від цього залежить добробут волинян та розвиток краю. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час наради з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

- Завдання влади – ефективно освоювати кошти, які виділені з Державного бюджету, – підкреслив Володимир Гунчик. – Під час останньої зустрічі з головами облдержадміністрацій Президент України Петро Порошенко наголосив: голови адміністрацій повинні особисто контролювати й ретельно аналізувати виконання програм та проектів, які впроваджуються коштом державного фонду регіонального розвитку, й, відповідно, систематично доповідати про хід виконання у Адміністрацію Президента. Зрозуміло, що питання дуже серйозне.

Вперше цьогоріч чималі кошти надійшли до місцевих бюджетів із державного фонду регіонального розвитку, відтак регіони отримали можливість завершити соціально-важливі об’єкти інфраструктури. Наступного року відповідну практику не мають наміру припиняти. Навпаки – волиняни отримають значно більшу суму, аніж цьогоріч. Вона, як повідомив голова облдержадміністрації, удвічі більша, ніж у 2015-му.

- З огляду на це ми повинні добре попрацювати цьогоріч, – зауважив Володимир Петрович. – Бо нинішній рік якоюсь мірою є лакмусовим: продемонструє, наскільки ми готові до відповідної роботи, чи відпрацювали механізм, аби в наступному році стати до справи одразу після прийняття бюджету.

Одначе говорили переважно про результати роботи у 2015-му. Зокрема, заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілія Павлова акцентувала на тому, що загальний обсяг коштів із державного фонду регіонального розвитку, які спрямували на фінансування 24-х інфраструктурних проектів на території Волинської обл., у 2015 році, становить 95 668, 309 тис. грн. Вклад місцевих бюджетів – ще 15 331, 92 тис. грн.

- Станом на 7 жовтня на казначейські рахунки надійшло коштів у сумі 43 132, 047 тисяч гривень, зокрема, з державного фонду регіонального розвитку – 34 628,931 тисяч гривень, водночас із місцевих бюджетів – 8 503,116 тисяч гривень, – наголосила Лілія Романівна. – До того ж, кредиторська заборгованість у сумі 46,425 тисяч гривень погашена у повному обсязі.

Кілька об’єктів будівництва та реконструкції вже практично готові. Мова йде про зведення школи у с. Житнівка Камінь-Каширського р-ну, мереж водовідведення у Луцьку, реконструкцію приміщень дитячого садочка у Володимир-Волинському р-ні та ремонту даху стаціонарного відділення Заболоттівської районної лікарні №2, що у Ратнівському р-ні.

Окрім того, 11 млн. грн. – це кошти, освоєні волинськими дорожниками в рамках реалізації проектів через фонд державного розвитку.

На завершення, Володимир Гунчик наголосив: питання будівництва та реконструкції соціально-важливих об’єктів у 2015 році, якість та ефективність робіт, рівень освоєння коштів – питання, котре повинне бути на особливому контролі в голів райдержадміністрацій та райрад, а також представників місцевого самоврядування. Разом із тим, повинен бути і громадський контроль.

- Ми домовилися, що при кожній райдержадміністрації створять громадську інспекцію, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Цей дорадчий орган аналізуватиме виконані роботи. Лише по тому голова райдержадміністрації ставить підпис на акті виконаних робіт підрядника. Інакше будемо все вкотре перевіряти аж до зупинки платежів!

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1322
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua