18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>День захисника України – не політична арена!
Середа, 14 жовтня 2015 13:18

День захисника України – не політична арена!

Шановні учасники антитерористичної операції, ветерани національно-визвольного руху, нащадки козацького роду! Дорогі волиняни! Прийміть щирі вітання з нагоди державного свята – Дня захисника України.

Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка це свято ми відзначаємо 14 жовтня 2015 року вперше, аби вшановувати захисників своєї, а не чужої держави. Відтепер відзначаємо День захисника України у широкому розумінні, позаяк славний шлях української звитяги, шлях до волі і незалежності стелиться ще з сивої давнини. Можемо з упевненістю стверджувати, що це свято нероздільно пов’язане з розвитком війська та козацтва, національно-визвольним рухом минулого століття та боротьбою українського народу за суверенітет і територіальну цілісність у незалежній Україні.

День захисника України, що збігається за календарем зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, об’єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських героїв.

За часів козацтва наші предки пройшли науку честі та гідності, рівності та демократії. Нащадки славного козацького роду й сьогодні відроджують духовні основи української нації, стоять на захисті доброго імені України, її традицій та культури. Вірою і правдою справі утворення нашої держави довгі роки служили ветерани повстанського руху, давши клятву здобути волю Україні або загинути за неї. Героїчно боронили українську землю солдати у Другу світову війну. Славетні традиції українського народу продовжують захисники і патріоти Української держави, які сьогодні відстоюють мир у нашій країні на східних рубежах. За це їм низький уклін і особлива шана.

Усі вони, кого пам’ятає українська земля у жертовній любові до неї, у боротьбі за свободу, своїми подвигами показують приклад високого патріотизму та нескореності людського духу. Та не лише ті, хто нині – зі зброєю в руках, демонструють духовну силу, відчуття національної ідентичності, прагнення до волі та незламне бажання твердо йти до перемоги. Не можемо сьогодні не згадати волонтерів, які стали мирними воїнами і надійними захисниками України, а їхня діяльність – зразком самовідданості та патріотизму. Ціною власного життя вони допомагають українській армії,  підтримують демобілізованих бійців та сім’ї  загиблих. Цього дня маємо подякувати кожному, в чиєму серці – Україна, ба саме завдяки невтомній щоденній праці таких людей вона – європейська держава!

У цей день ми також схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх героїв, які полягли в боротьбі за вільну, незалежну і нескорену Україну. Вічна їм пам’ять!

Дорогі волиняни!У цей нелегкий для України час усіх нас об’єднує єдина мета – перемога над ворогом-агресором, відновлення миру в країні та поступальний розвиток нашої держави у європейському співтоваристві.

Сьогодні Україні потрібні справжня козацька сила, патріотизм повстанців та щире прагнення миру нинішніх бійців, які захищають державу від ворога. Переконаний, нам вистачить мужності, сили духу, взаєморозуміння та мудрості, аби зберегти Україну єдиною і незалежною. Нам не потрібні непорозуміння, чвари та міжусобиці. День захисника України має стати святом українського духу, але в жодному разі не політичною ареною. Відтак звертаюся до представників усіх політичних партій, усіх, хто заявив про своє бажання виборювати вотум довіри у волинської громади, з проханням долучитися до шанобливих, жалобних та урочистих заходів виключно під синьо-жовтим прапором. Аби вшанувати полеглих та подякувати живим, не потрібна партійна символіка. Упевнений, що 14 жовтня волиняни відкладуть політичні амбіції й у серці кожного розгорнеться державний стяг.

Тож сердечно вітаю усіх краян зі святом Покрови. Нехай Божа Матір буде прихильною до кожної волинської родини, до нашої рідної України. Слова щирих вітань висловлюю нашим захисникам – учасникам антитерористичної операції. Вітаю козаків нашого Волинського краю з Днем Українського козацтва, а ветеранів національно-визвольних змагань – із річницею утворення Української Повстанської Армії. Зичу всім міцного здоров’я, добра, миру, щастя та подальших успіхів у служінні Україні!

 

З повагою голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик

Переглядів 1296
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua