18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Сьогодні – Міжнародний день білої тростини
Четвер, 15 жовтня 2015 14:50

Сьогодні – Міжнародний день білої тростини

Щорічно 15 жовтня світова спільнота відзначає Міжнародний день білої тростини, який має на меті привернути увагу громадськості, владних структур і представників підприємницьких кіл до проблем людей з вадами зору.

Адже відомо, що сліпота вважається найтяжчою формою інвалідності, тож незрячим людям дуже важко інтегруватися в сучасне суспільство, самореалізуватися в ньому.

Традиційно з метою відзначення цього дня Камінь-Каширська територіальна первинна організація Українського товариства сліпих влаштовує урочисті збори, які сьогодні вкотре поєднали тих, хто потребує соціальної підтримки та захисту.

Щирими побажаннями Божого благословення, здоров’я, життєвої енергії, добра, турботи і миру засвідчили свою глибоку повагу до цих людей благочинний Камінь-Каширської округи отець Стефаній, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, міський голова Василь Бондар, начальник організаційного відділу районної ради Сергій Дмитрук, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк, заступник начальника управління Пенсійного фонду в Камінь-Каширському районі Людмила Михалік, голова Камінь-Каширського районного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Віталій Нестерук.

– Практично будь-яка категорія людей з вадами здоров’я має свою знакову систему, яка сповіщає перехожих, що перед ними той, хто, можливо, потребує їхньої допомоги. Для незрячих таким атрибутом, перш за все, є біла тростина, – зазначила голова районної організації УТОС Софія Шепшелей, розповідаючи про історію відзначення Міжнародного дня білої тростини.

Софія Омелянівна була нагороджена подякою за багаторічну сумлінну працю в напрямку створення інвалідам по зору необхідних умо­в для реалізації громадянських та соціально-економічних прав і можливостей.

Переглядів 1778

Галерея зображень

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua