18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Президент привітав перших слухачів Академії Лідерства: Можна перемогти лише тоді, коли ти віриш у перемогу
Четвер, 22 жовтня 2015 14:34

Президент привітав перших слухачів Академії Лідерства: Можна перемогти лише тоді, коли ти віриш у перемогу

Президент України Петро Порошенко зустрівся зі студентами, викладачами та засновниками Української Академії Лідерства.

Президент привітав 39 студентів Академії – представників всіх областей України. «Я наголошую, всіх представників України, включаючи Крим, і я дякую за цей мужній крок. І включаючи Донбас. Це дуже символічно, бо показує, що Крим і Донбас є Україна», – наголосив Глава держави.

Президент назвав започаткування такої Академії «символом того, що Україна змінюється». «Це можна було створити, коли Україна має надію, має перспективу, і коли в цю перспективу вірить Український народ, вірить молодь, яка повірила і приєдналася до Академії Лідерства», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави привітав батьків слухачів Академії. «Кожна хвилина, яку вони проведуть тут, – це хвилина, яка створить майбутнього лідера України», – зазначив він.

Президент подякував за ідею створення такої Академії Лідерства та її втілення у життя своїй команді, передусім Главі Адміністрації Президента Борису Ложкіну та Раднику Глави Адміністрації Президента Наталці Попович. «Спасибі всім, хто в цю ідею повірив. Бо ідея, в яку повірили люди, є непереможною», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави відзначив: «Нехай весь Український народ зараз очима журналістів, які тут присутні, подивиться, і нехай це надасть багато-багато оптимізму, віри в те, що ми з цією командою змінимо країну. Бо коли кажуть, що в Україні дуже коротка лава запасних, – ми зараз демонструємо: це неправда. Дивіться, скільки у нас лідерів. І мені віриться, що майбутній Президент України також стоїть на цій сцені».

Президент побажав учням Академії перемог. «Від цих 39-ти учнів залежить, що вже наступного року нас будуть сотні, нас будуть тисячі, і результат країна відчує не через двадцять років, а вже, зараз, бо сюди приходять політичні лідери, і вони вчаться у вас, як треба змінювати країну. Вашій вірі. Вашій впевненості, оптимізму».

Звертаючись до присутніх, Глава держави наголосив: «Можна перемогти лише тоді, коли ти віриш у перемогу. Якщо ти не маєш віри – перемоги немає».

Президент подарував Академії Лідерства книги Василя Стуса та Ліни Костенко.

Глава держави разом із студентами заспівали Гімн України.

Незважаючи на вологу та прохолодну погоду, захід відбувся у дуже теплій атмосфері. Учасники Академії та гості посіяли зернята квітки мальви, які наступного року прикрасять територію закладу.

Довідка:

Українська Академія Лідерства – це новий формат навчання для випускників середніх шкіл, що триває 10 місяців і будується на поєднанні елементів фізичного, академічного і духовного виховання і вдосконалення. Академія заснована у 2015 році за підтримки інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund.

Завдання Академії – відібрати молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дати найкращу підготовку, інструменти для розвитку. Програма Академії побудована таким чином, що за 10 місяців навчання випускник отримує не тільки глибоке розуміння власної національної ідентичності, бажання бути корисним своїй державі, але й краще розуміє свою соціальну місію і покликання, в якій сфері хоче надалі застосовувати свої таланти.

Академія Лідерства працює з вересня 2015 року. У першому наборі навчається 39 випускників 11 класу та студентів 1 курсу (17-18 років) з усієї України, включно з Кримом. Учасників було обрано з понад 500 анкет від зацікавленої молоді. Навчання безкоштовне, існує лише вступний внесок у розмірі 2000 грн., решта витрат для студентів покривається грантом інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund. Для забезпечення роботи Академії щомісяця виділяється близько 650 тис. грн. 

Студенти навчаються 6 днів на тиждень, один із яких присвячують волонтерській діяльності відповідно до інтересів – допомога у притулку для тварин, у фонді для хворих дітей, у військовому госпіталі, тощо. В Академії діє система самоврядування, студенти сформували 5 міністерств: культури, комунікацій, побуту, міжнародних відносин та мандрівок. Такий підхід дозволяє студентам активно долучатися до створення програми занять, обирати цікавих саме для них лекторів, організовувати зустрічі та подорожі, вчить самостійно будувати свій вектор розвитку у спільноті. Кожне з міністерств курує ментор, який входить до складу ініціативної групи Української Академії Лідерства. Спілкування з професіоналами, стажування і наставництво допоможе отримати практичні навички та обрати професійний шлях у майбутньому.

До ініціативної групи ідейних натхненників Української Академії Лідерства долучилися видатні і талановиті українці, серед яких Ярослав Грицак, Владислав Троїцький, Іван Малкович, Віталій Сич, Святослав Вакарчук, Віктор Зотов, Валентина Зотова, Оксана Семенюк, Андрій Зелінський, Борис Ґудзяк, Наталя Попович, Ярослав Рущишин, Олена Кошарна, Ярослава Джонсон.

Засновники проекту разом з представниками ініціативної групи планують у 2016 році запуск нових навчальних закладів у Харкові, Дніпропетровську, Одесі та Львові.

 

Прес-служба Президента України

Переглядів 1507

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua