18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Кошти – надходять, проекти – реалізовуються
Вівторок, 27 жовтня 2015 18:28

Кошти – надходять, проекти – реалізовуються

На Волині активно відбувається реалізація інвестиційних проектів, що фінансуються за кошти державного фонду регіонального розвитку, – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, розпочинаючи чергову робочу нараду з обговорення перспектив регіонального розвитку на 2016 рік.

Слід зазначити, що наради з питань реалізації інвестиційних проектів фонду проводяться щотижня, а відтак відповідні заходи набували статусу традиційних. Позаяк питання, які обговорюють під час їх проведення, – насправді надзвичайно важливі для розвитку регіону та потребують особливої відповідальності й координації зусиль усіх гілок місцевої влади.
Сьогодні Володимир Гунчик у режимі відеоселектору спілкувався переважно з головами райдержадміністрацій та міських рад, позаяк у процесі – подання пропозицій із районів та міст до переліку об’єктів, які будуть фінансуватися коштом фонду наступного року.

– Ми всі впевнилися, що фінансування надходить, проекти реалізовують, – наголосив керівник найвищої виконавчої гілки влади краю. – І навіть якщо минулоріч були певні сумніви, то сьогодні маємо конкретний результат – 113 мільйонів гривень для реалізації інвестиційних проектів у 2015 році.

Стосовно об’єктів 2016 року – то фінансування буде здійснюватися за двома напрямками: капітальне будівництво та розбудова дорожньої інфраструктури. Зокрема, на капбудівництво передбачається 160 млн. грн. із Державного бюджету та ще 10 % від цієї суми – з місцевих бюджетів за підсумками їх перевиконання. Загалом – близько 180 млн. грн.

На переконання Володимира Гунчика, фінансування доріг у 2016 році необхідно значно збільшити. Відтак, 100 млн. грн. – це ті кошти, які заплановано залучити для реалізації інфраструктурних проектів, із них 50 млн. грн. – з обласного бюджету, ще 50 – на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

Голова облдержадміністрації наголосив: ці кошти необхідно передбачити при формуванні місцевих бюджетів на наступний рік, аби ж, коли розпочнеться реалізація проектів.

– Реально оцініть можливості районів та міст, – звернувся до голів райдержадміністрацій та міських голів Володимир Гунчик. – Позаяк питання співфінансування залишається обов’язковим. Разом із тим, будемо максимум робити для того, аби залучити й кошти Держбюджету, зокрема, для упорядкування доріг загальнодержавного значення.

Наразі пріоритетним є формування реєстру об’єктів, які будуть фінансуватися коштом фонду регіонального розвитку в 2016 році. 161 об’єкт уже внесено до проекту зазначеного реєстру. Одначе, на думку голови облдержадміністрації, не всі керівники районів та міст відповідально поставились до надання пропозицій. Відтак, Володимир Гунчик продовжив термін підготовки та узагальнення пропозицій до реєстру і зобов’язав голів райдержадміністрацій та міських голів ще раз проаналізувати, які об’єкти капітального будівництва, житлово-комунального господарства потребують фінансування у наступному році.

– Реєстри об’єктів повинні мати чітку структуру, – наголосив Володимир Петрович. – Тому формувати їх необхідно за трьома напрямками. Перший– це «невідкладні» об’єкти, які потребують безумовного включення їх у плани на 2016 рік та потребують фінансування за кошти Фонду регіонального розвитку. До другого напрямку можна віднести об’єкти, які теж є першочерговими у наступному році, однак коштом фонду їх фінансувати не вдасться, на ці цілі можна буде використати «резервні» кошти, про які ми говорили раніше, у сумі 10 % з місцевих бюджетів. І третій напрямок – це об’єкти, що обов’язково будуть фінансуватися, але, можливо, у наступних роках або ж у 2016 році – при додатковому фінансуванні.

Наголосив Володимир Гунчик й на тому, що об’єкти у зазначених реєстрах повинні бути окреслені й за галузями, аби мати можливість залучити додаткові субвенції, спрямовані на конкретну галузь, а також забезпечити координацію відповідних профільних структур за реалізацією тих чи інших проектів.

Завершити всі недобудовані об’єкти до кінця 2017 року – такою є позиція голови облдержадміністрації щодо довгобудів. На цьому етапі також необхідна співпраця місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Аби мати цілісну картину щодо розбудови дорожньої інфраструктури області, аналогічний реєстр необхідно сформувати й по дорогах, вважає Володимир Гунчик. Одначе тут – напрямки дещо інші та передбачають розподіл на дороги загальнодержавного, обласного та місцевого значення. Також не варто залишати поза увагою під’їзні шляхи, зокрема, до об’єктів соціальної інфраструктури.

– Необхідно ретельно проаналізувати подані до реєстрів пропозиції щодо фінансування об’єктів, – звернулася у свою чергу до керівників районів та міст в.о. начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілія Павлова. – Зокрема, необхідно вказати, чи є наявна проектно-кошторисна документація, яка вартість об’єкта та його готовність.

– Незважаючи на те, що після місцевих виборів районні, міські, селищні та сільські ради ще не повністю сформовані, питання щодо включення тих чи інших об’єктів до реєстрів необхідно вирішувати оперативно, – зауважив Володимир Гунчик. – Інакше можна втратити шанс. Важливо, аби об’єкти, які потребують фінансування за кошти фонду регіонального розвитку, були включені до відповідного переліку.

Відтак, голова облдержадміністрації зобов’язав керівників районів та міст провести засідання робочих груп, аби результативно попрацювати над поставленими завданнями.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1211
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua