18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Володимир Гунчик: волиняни вкотре засвідчили, що прагнуть торжества демократії
Вівторок, 03 листопада 2015 15:46

Володимир Гунчик: волиняни вкотре засвідчили, що прагнуть торжества демократії

Шановні волиняни, ми продемонстрували бажання прямувати до європейського майбутнього, де цінності демократії – основоположні й беззаперечні, де верховенство права не піддають сумніву.

Прийшовши 25 жовтня на виборчі дільниці, ми обрали шлях розвитку села, селища, міста, району, області й країни загалом на наступні п’ять років. Саме волиняни продемонстрували чи не найбільшу активність під час виборів до місцевих рад. Не знехтували необхідністю зробити ще один важливий крок на шляху становлення держави як повноцінного гравця європейської та світової спільноти й остаточно дали зрозуміти всім, що в Україні процес волевиявлення може і буде відбуватися цивілізовано. Щиро дякую кожному краянину, котрий проявив громадянську позицію та долучився до процесу волевиявлення.

Уперше вибори відбувалися не лише за новою системою, а й у новоутворених об’єднаних громадах. Останніх на Волині – п’ять. У кожній із них, і це не може не тішити, процес волевиявлення проходив відповідно до європейських стандартів. Відтак, громади невдовзі зможуть активно використовувати преференції, передбачені для них законом, і, відповідно, розвиватися.

Місцеві вибори, які відбулися в Україні, – яскраве свідчення остаточного утвердження консолідації демократичного правління після президентських та парламентських. Уже зрозуміло, що монополії на владу на місцях не буде. Попри активне засівання тоннами «гречки» та використання виборчих технологій реваншу недемократичних сил не відбулося. З огляду на це, дякую волинянам за мудрість та чіткість позицій.

Зрозуміло, що представники демократичних сил у місцевих радах різних рівнів змушені будуть шукати консенсусу й працювати спільно на благо громади та задля відстоювання її інтересів. А злагоджена робота на рівні регіонів – суттєвий аргумент на користь спільної позиції у парламенті. А відтак спроба північного сусіда роздерти Україну силами п’ятої колони вкотре зазнала поразки!

Разом із тим, порушення виборчого законодавства були. І це – факт. При чому, задокументований правоохоронними органами. Дуже шкода, що Волинь якоюсь мірою стала ареною для апробації недостойних виборчих технологій. Одначе останнє слово щодо порушення виборчого законодавства мають сказати правоохоронні органи та представники силових структур. При цьому, сподіваюся, висновки зроблять і мешканці краю. Зокрема, лучани, котрим 15 листопада доведеться знову йти на виборчі дільниці, аби в другому турі обрати міського голову. Чітка, непохитна громадянська позиція, усвідомлення справжньої вартості власного голосу  – єдина панацея від зловживань та порушень.

Вірю, що тотальне окозамилювання технологіями та загравання з виборцями не матимуть ефекту в другому турі і мешканці обласного центру, які, безумовно, вважають себе європейцями, не стануть продавати чи не найяскравішу ознаку народовладдя – можливість вільного волевиявлення за сорок срібняків.

Упевнений, 15 листопада стане святом демократії не лише для Луцька, а й для Волині загалом, позаяк остаточно утвердимо своє прагнення до якісних змін та впровадження таких потрібних реформ.

 

З повагою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик

Переглядів 1110
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua