18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Для нас важлива консолідована позиція з Європейським Союзом – Президент на зустрічі з главами МЗС країн Бенілюкс
Вівторок, 24 листопада 2015 16:45

Для нас важлива консолідована позиція з Європейським Союзом – Президент на зустрічі з главами МЗС країн Бенілюкс

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністрами закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом, Люксембургу Жаном Ассельборном та Нідерландів Бертом Кундерсом, які перебувають в Україні з робочим візитом.

Головна увага під час зустрічі була приділена ситуації на Донбасі та стану виконання Мінських домовленостей. У цьому контексті було висловлено серйозне занепокоєння щодо триваючих провокацій проти українських позицій, кількість яких останнім часом продовжує зростати.

Міністри наголосили на тому, що залишаються рішучими прихильниками мирного процесу. Вони відзначили зусилля української сторони, яка, попри складну ситуацію на лінії зіткнення, виконує свої зобов’язання, зокрема завершила відведення танків, гармат калібром до 100 мм та мінометів калібром до 120 мм.

«Дуже важливо, що ми маємо спільну і консолідовану позицію з Європейським Союзом щодо санкцій проти Росії у зв’язку з окупацією Росією частини території Донбасу і чітку та тверду позицію невизнання російської анексії Криму і збереження санкцій у зв’язку з цим», – наголосив Петро Порошенко.

Глави зовнішньополітичних відомств підтвердили, що позиція Бельгії, Люксембургу та Нідерландів полягає у необхідності продовження санкцій стосовно Росії до повного виконання Мінських домовленостей. Міністри наголосили, що у цей непростий час для всієї Європи Євросоюз не забуває про Україну і підтверджує свою тверду солідарність з Українським народом у питанні підтримки суверенітету і територіальної цілісності держави.

Президент України та міністри також обговорили підходи до глобальної боротьби з тероризмом з огляду на нещодавні терористичні акти, що мали місце в Парижі. Вони висловили спільну позицію щодо необхідності об’єднання зусиль міжнародної спільноти для попередження і подолання терористичної загрози, звідки б вона не походила. «В умовах високої терористичної загрози, яка зараз присутня в Європі і в світі після жахливої трагедії в Парижі, терористичних актів в Малі хотів би запевнити, що ми пліч-о-пліч з нашими партнерами в боротьбі проти тероризму», – заявив Президент України.

Глава держави наголосив, що Україна залишається відданою справі пошуку винних у катастрофі літака МН17 та створення відповідного трибуналу для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Сторони також обговорили актуальні питання взаємодії між Україною та ЄС. У цьому контексті Президент України подякував Міністру закордонних справ Бельгії за ратифікацію його країною Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка фактично завершила цей процес державами-членами Європейського Союзу.

 

Прес-служба Президента України

Переглядів 1232
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua