18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Голодомор: без права на забуття!
П'ятниця, 27 листопада 2015 18:45

Голодомор: без права на забуття!

Скорботна остання субота осені щороку нагадує про наслідки та масштаб спланованого безпрецедентного злочину тоталітарної системи проти українського народу.

Цьогоріч Україна та світ вшанують пам’ять жертв голодоморів 28 листопада.

Сьогодні за участю очільників районної влади, органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, керівників підприємств, установ і організацій, представників духовенства, засобів масової інформації відбулася тематична Година пам’яті.

– Штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Радянська влада прагнула викорінити соціальну основу нації, її вікові традиції, духовну культуру та унікальну етнічну самобутність. Ми не можемо змінити історію, ми не прагнемо помсти. Наше єдине бажання полягає в тому, щоб люди зрозуміли, чим насправді був Голодомор, ­­– зауважив у своєму зверненні голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук. – Зрештою, міжнародна спільнота визнала спровокований голод в Україні 1932-1933 років геноцидом. 7 листопада цього року у Вашингтоні відкрито Меморіал жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років. Ця подія є справжнім свідченням торжества історичної справедливості. Прошу жителів краю не бути байдужими до свого минулого, берегти та розбудовувати Вільну Соборну Україну.

Валерій Савович також закликав усіх, хто поділяє біль і скорботу українського народу, завтра приспустити Державний Прапор України та пов’язати чорною стрічкою, приєднатися о 16 годині до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку».

Присутні вшанували пам’ять невинних жертв голодоморів у хвилинному мовчанні, представники молодого покоління поклали квіти до пам’ятного знака борцям за волю України.

Під час даного заходу були озвучені свідчення жителів району – очевидців, котрі безпосередньо знаходилися в епіцентрі тих жахливих подій, презентовано кадри з документальної стрічки «Голодомор. Україна. ХХ століття».

На важливості духовної єдності народу, особливо в нинішній час, акцентували увагу благочинний Камінь-Каширської округи протоієрей Стефан Михалюк та настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району протоієрей Володимир Мицько.

Потому працівники центральної районної бібліотеки провели огляд тематичної літератури.

Переглядів 1518

Галерея зображень

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua