18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>У Житнівці Камінь-Каширського р-ну відкрили школу
Субота, 19 грудня 2015 10:21

У Житнівці Камінь-Каширського р-ну відкрили школу

У переддень улюбленого свята дітвори – Дня Святого Миколая у с. Житнівка, що на Камінь-Каширщині, відкрито новеньку школу. Заклад облаштовано за всіма вимогами. Відтак, слова про те, що то чи не найкраща школа на Волині, – не порожні балачки.

А позаяк спорудження одинадцятичіки у Житнівці – особистий пріоритет 2015 року для голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, то й не дивно, що Володимир Петрович завітав на шкільні урочистості, котрі фактично стали святом села. Шкільна лінійка зібрала чимало поважних гостей: привітати педагогічний колектив, учнів, батьків та й усіх мешканців Житнівки зі шкільним новосіллям прибули також голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова райради Віктор Сус, депутат обласної ради Леонід Стефанович, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Людмила Плахотна та інші.

Звісно, що зійшлися селяни. Для місцевого люду то – неординарна й надзвичайно очікувана подія. Бо ж досі в Житнівці функціонувала лише початкова школа. Й та розташовувалася у старенькій та благенькій хатині. Старт будівництву навчального закладу дали кілька років тому. Одначе згодом будівництво заморозили, не завершивши навіть «коробки».

Наприкінці весни, під завісу навчального року, голова облдержадміністрації, перебуваючи з робочим візитом у районі, завітав і до Житнівки. Побачене більше ніж вразило: малеча змушена була навчатися у пристосованому й тісному приміщенні, учні середньої та старшої ланки – діставатися сусідніх сіл, і при цьому посеред села стояв довгобуд. Відтак, Володимир Гунчик дав вказівку представникам місцевої влади та працівникам управління капітального будівництва облдержадміністрації оперативно перераховувати кошторис, аби знати нинішню вартість робіт, виготовляти необхідні документи й працювати через фонд регіонального розвитку. Як наслідок – буквально за шість місяців дзвінок задзвенів у житнівському закладі.

Першу урочиста лінійку, як і годиться, розпочали Гімном України. Потому хвилиною мовчання вшанували загиблих у зоні АТО. Далі ж – слово гостям.

- Шановні земляки, – звернувся до мешканців села голова облдержадміністрації. – Дуже приємно побувати у районі, де народився, з такою хорошою місією – відкривати школу. Сьогодні можу дозволити собі сказати вам: робимо і будемо робити все, аби волиняни жили краще. Відкриття цієї школи – яскраве свідчення того, що українці й зокрема волиняни вміють не лише боротися й захищати свої кордони, а й думають про майбутнє, про дітей. У ці дні, коли левову частку витрат країна спрямована на війну та потреби армії, ми таки зуміли знайти ресурс, аби звести навчальний заклад. Це ознака того, що Україна живе попри всі труднощі та рухається до європейської спільноти.

Станом на сьогодні, 18 грудня 2015 року, у школі налічується 130 учнів. Одначе навчатиметься більше, позаяк заклад розрахований щонайменше на 180 дітей. Вже з нового навчального року тамтешні педагоги очікують на таку кількість вихованців, адже чимало учнів діставатимуться з ближніх сіл. Слід зазначити, що то – не проблема, адже шкільний автобус наявний.

Безпосередньо навчальний процес стартуватиме з початком 2016-го. Доти ж сформують педагогічний колектив та здійснять останні приготування. Хоча із тим практично впоралися: у класах є навіть телевізори. Окрім того, у школі є великий спортивний зал. Цьому дітвора особливо тішиться, адже в жодному з ближніх закладів такої розкоші не знайдеш. Загалом на зведення школи витратили близько 50 млн грн. Залучали кошти місцевого та обласного бюджетів, левова частка фінансування надійшла з державного фонду регіонального розвитку.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1542
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua