18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Володимир Гунчик: «Було дуже тяжко, але ми продовжили рухатися вперед»
Середа, 30 грудня 2015 14:55

Володимир Гунчик: «Було дуже тяжко, але ми продовжили рухатися вперед»

Традиційно під завісу року керівники влади всіх рівнів  підбивають підсумків. Цього принципу дотримуються і керівники виконавчої гілки влади у Волинській області. Попри те, що 2015 рік видався досить складним для України та Волині зокрема, бо триває військове протистояння на Сході України, але все ж розпочато складні соціально-економічні, політичні адміністративні реформи.

Аби розповісти, що зроблено, а що – в планах на 2016-й, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик дав прес-конференцію. Зустріч із представниками медіа відбулася 29 грудня.

Найперше Володимир Петрович акцентував на тому, що 2015 рік був досить складний:

– Саме в 2015 році всі українці зрозуміли, що війна на Сході не може бути припинена в один день. Цей рік став точкою відліку, коли Україна, зробивши відповідні кроки у Мінську, впевнено прийняла рішення врегульовувати конфлікт тільки мирним шляхом. Натоміть відповідальність за прийняті рішення лягла саме на місцеву владу. Адже керівники на місцях повинні були донести до населення правильність цих рішень. Саме це стало найбільшим випробуванням для місцевої влади, бо сумні звістки зі сходу робили свою справу. Поряд із цим перед владою постало завдання зуміти розбудовувати економіку в умовах війни.

Зупинився голова облдержадміністрації і на реформі децентралізації. Адже область у 2015 році «отримала» 5 об’єднаних територіальних громад.

– Можна з упевненістю сказати: процес децентралізації на Волині розпочався, – зазначив голова облдержадміністрації.

Не менш важливим завданням, яке стояло перед владою у 2015 році, було завдання забезпечити сталий та стабільний розвиток регіону.

– Попри скептичні настрої, результати говорять самі за себе, – відмітив Володимир Гунчик. – Маємо хороші цифри щодо перевиконання бюджетів усіх рівнів, непогано попрацювали по фонду регіонального розвитку тощо. Поряд із цим тривала активна робота із державними підприємствами, вирішено питання із заборгованістю по заробітній платі нововолинським шахтарям, спільно вдалося залучити кошти з Державного бюджету на інфраструктурні об’єкти. Вже у березні буде розпочато ремонт дороги «Луцьк-Львів».

Підбиваючи підсумки роботи у 2015 році, голова облдержадміністрації поділився планами і на 2016-й:

– Обрано нову обласну раду, до якої увійшли молоді люди з новими планами та ідеями. Завдання голови облдержадміністрації знайти розуміння та підтримку, аби ініціатива виконавчої влади всіх рівнів були підтримані, адже усі ми працюємо задля однієї мети – добробуту наших громадян. Багато зроблено, ще більше потрібно зробити, але задля досягнення мети, ми повинні об’єднати зусилля. Це був непростий рік, нам було тяжко, але ми продовжуємо рухатися вперед.

Загалом же більше години Володимир Гунчик спілкувався із журналістами краю у форматі прес-конференції. Відповів на більше десятка запитань, дав коментарі й окреслив перспективи. На завершення подякував представникам мас-медіа за конструктивну співпрацю, позаяк без них донести інформацію до громади краю – практично нереально. Звісно, висловив сподівання, що і наступного року влада та ЗМІ працюватимуть на благо Волині та її мешканців.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1282

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua