12 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Петро Порошенко: Питання 2016 року для України – як стати успішною
П'ятниця, 15 січня 2016 11:15

Петро Порошенко: Питання 2016 року для України – як стати успішною

Президент України Петро Порошенко на своїй першій прес-конференції у 2016 році підбив підсумки року, що минув, та визначив пріоритети на прийдешній рік. «Все, що посіяли минулого року, має цьогоріч дати свої сходи, принести перші плоди», – сказав Глава держави.

Президент назвав головними завданнями забезпечення миру і повернення України на Донбас. «В 2016 році має відбутися поновлення українського суверенітету над окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях, – сказав Петро Порошенко, додавши, – Боротьба за повернення Криму теж залишається першим пріоритетом порядку денного».

«Рік ми прожили, відвоювали і поборолися так, що, нарешті, я можу стверджувати, що ми повністю змінили порядок денний країни», – сказав Глава держави.

За словами Президента, якщо в січні п'ятнадцятого року на порядку денному стояло питання вижити, то в січні шістнадцятого – стоїть питання, як країні стати успішною. «2016-й рік – це рік 25-річчя відновлення нашої Незалежності.  Це вік, в якому людина стає зрілою, доволі досвідченою, вік, в якому людина здатна вирішувати всі життєві проблеми. Я з оптимізмом дивлюся вперед, і хотів би цим оптимізмом заохотити кожного з вас, якомога більшу кількість людей», – наголосив Петро Порошенко.

Говорячи про перетворення та реформи в державі, Президент звернув увагу на початок роботи на повну потужність Національного антикорупційного бюро та запуск Національного агентства із запобігання корупції.

Президент також зазначив, що очікує вже до літа ухвалення Верховною Радою конституційних змін щодо судової системи, злагодженої роботи коаліції тощо.  «Від коаліції очікую спільної командної праці на Україну, неухильного виконання коаліційної угоди, яка була погоджена всіма фракціями, що входять до складу коаліції. Очікую вагомих кадрових змін у Кабінеті Міністрів, які, безумовно, мають посилити його потенціал. Від Уряду також очікую забезпечення економічного зростання і переходу від кредитних кисневих подушок до інвестиційної терапії, активізації реформ по усіх напрямках», – сказав Глава держави, зауваживши, що найбільш важливими вважає податкову реформу, насамперед в частині адміністрування, та реформу системи охорони здоров’я. «Вважаю, що, нарешті, годі політикам-популістам брехати людям про безкоштовну медицину», – заявив Президент.

 

Прес-служба Президента України

Переглядів 1438

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua