13 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Волиняни справно розраховуються за газ та електроенергію
Субота, 16 січня 2016 07:56

Волиняни справно розраховуються за газ та електроенергію

Зменшення споживання природного газу, майже стовідсотковий розрахунок за спожитий газ та електроенергію, ефективна робота системи надання житлових субсидій тощо. Саме на такі теми говорили під час чергового засідання антикризового штабу, що відбулося учора, 15 січня 2016 року, за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Звісно, не оминули й особливо актуальної нині теми: хід опалювального сезону у 2015/2016 роках.За словами заступника начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрія Пирога, опалювальний сезон в області можна з впевненістю охарактеризувати як стабільний. 

– Усі котельні в області працюють без особливих збоїв, – наголосив Андрій Степанович. – Ті незначні проблеми, які виникають у процесі, ліквідовуємо. Заклади соціальної сфери: лікарні, школи, дитсадки тощо опалюються стабільно. В більшості випадків проблеми, пов’язуємо із погодними умовами, що різко погіршилися на початку січня 2016 року. Зокрема, якщо говорити про роботу комунальних служб 10-11 січня, то результати – непогані: у всіх містах обласного значення вдалося вчасно розчистити дороги та пішохідні доріжки, що не створило незручностей для мешканців.

Непогані показники фіксують і щодо оплати за спожиті енергоносії, зокрема, за спожитий природній газ і електроенергію.

Варто зауважити, що волиняни помітно скоротили споживання природного газу у порівнянні з 2014 роком. Статистичні дані оприлюдник керівник ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя:

– Загалом у 2015 році область використала природного газу на 23 % менше, ніж у 2014 році, сплачено 172 % від загального обсягу спожитого газу. І тут далися взнаки як погодні умови (зима недовго тішила більшими морозами), так і звичайна ощадливість. Спрацювали також і щодо енергоефективності, котра таки дає помітний результат.

– У розрізі бюджетів маємо такі результати: Державний бюджет –  у 2015 році спожито на 20 % менше, ніж у 2014-му, обласний – на 29 % менше, ніж у 2014-му,  місцевий має найкращий показник – на 31 %. Усі райони та міста мають стовідсоткову оплату за спожитий газ, окрім Луцького району –       97,7 % та міста Луцька – 97,9 %, – зазначив Мирослав Коротя.

Разом і з тим, позитивні цифри – не привід давати слабинку як споживачам, так і тим, хто надає послугу.

– Результати хороші, але розслаблятися ще рано, – підкреслив Володимир Гунчик. – Усім відома позиція керівництва держави щодо російського газу. На превеликий жаль, власних запасів Україні замало, ми змушені закуповувати природній газ у країнах ЄС. Тому продовжуємо працювати в контексті енергозбереження та енергоефективності.

Як повідомив директор ПАТ «Волиньобленерго»Дмитро Іванов, ситуація у системі енергопостачання також стабільна як в частині постачання, так і щодо розрахунків за спожиту електроенергію.

На завершення ж, директор департаменту соціального захисту Оксана Гобод розповіла про хід надання житлових субсидій в області.

– Як і прогнозувалося, у 2015 році в області системою житлових субсидій охоплено 95 % населення, а це – 173 тисячі домогосподарств. Із початку 2016 року інтенсивність отримання заяв на субсидію від населення зменшилася. На сьогоднішній день до органів соціального захисту звернулося 2632 заявники, – розповіла Оксана Михайлівна. – Окрім того, хочу наголосити, що розмір призначеної субсидії не зменшиться зі зменшенням споживання енергоносіїв. Тому не потрібно випалювати газ та електроенергію.  Накопиченні кошти на рахунках населення можуть бути використанні для погашення платежів у наступні місяці.

Підсумовуючи голова облдержадміністрації відмітив позитивні результати роботи, пов’язаної із впровадженням на теренах області енергоефективних заходів.

– Ми коротко підвели підсумки роботи у 2015 році. Маємо непогані результати щодо газову, щодо розрахунків за електроенергію.  Але це  й зобов’язує нас продовжити роботу із енергоефективності, – наголосив Володимир Петрович. – Тому звертаюся до свого заступника Сергія Кошарука:  проаналізувати причини, вивести контрольні показники і закласти їх в Обласну програму енергоефективності.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1394
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua