10 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Наша сила – в єдності!
Середа, 20 січня 2016 14:28

Наша сила – в єдності!

ХХ століття залишило нам у спадок події, які, віддаляючись у часі, не втрачають своєї значущості донині, одна з них датована 22 січня 1919 роком, коли відбулося об’єднання Української та Західно-Української Народних Республік в одну соборну і неподільну державу. Відтак, враховуючи об’єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого процесу, український народ продемонстрував непереборне прагнення до єднання та готовність «будувати свою хату, свою правду й свою волю», як заповідав Великий Кобзар.

Сьогодні, 20 січня, в залі засідань райдержадміністрації відбувся тематичний захід, присвячений Дню Соборності України, який традиційно розпочався звучанням Державного Гімну України.

Відкрив урочисті збори голова районної ради Віктор Сус.

Першочергово Віктор Іванович запропонував присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам’ять добре відомої і шанованої в районі та в області людини, висококваліфікованого лікаря-хірурга, відданого патріота України Михайла Яковича Корінчука, життя якого передчасно обірвалося минулого тижня.

– Він був майстром своєї справи у сфері медицини, яку успішно поєднував з плідною депутатською діяльністю, а також зробив вагомий внесок у поширення національної ідеї на теренах нашої Камінь-Каширщини, – зауважив очільник представницького органу краю.

Потому виступив голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук:

– Єдність та воля – два начала, які визначають шляхи розвитку нашої країни. За їх утвердження боролися і продовжують боротися мужні сини українського народу, даючи неповторні приклади любові до Батьківщини та саможертовності. На цих прикладах ми повинні виховувати наших дітей, прищеплювати їм гордість за свою державу.

Також Валерій Савович закликав вірити в краще майбутнє, у силу і нездоланність України та її народу.

– Нехай кожен зустріне урочисте свято Соборності з відкритим серцем, оптимізмом і надією. В цей знаменний день бажаю усім мужності та виваженості, стійкості та миру, – зичив керівник виконавчої гілки влади району.

До усього вищесказаного приєднався міський голова Василь Бондар.

Запрошений на урочистий захід настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району протоієрей Володимир Мицько привітав присутніх з нагоди цієї визначної історичної дати та акцентував увагу на важливості не лише територіальної, а й духовної єдності українців.

За доброю традицією були покладені квіти до пам’ятних місць борцям за волю і незалежність України.

Крім того, в рамках урочистостей голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук вручив державну нагороду України – медаль «Захиснику Вітчизни» учаснику АТО Володимирові Ліщуку.

Опісля вокалісти, народні аматорські колективи районного будинку культури виконали патріотичні композиції.

Переглядів 1869

Галерея зображень

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua