07 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>30 млн доларів – у волинську медицину
П'ятниця, 19 лютого 2016 08:26

30 млн доларів – у волинську медицину

Уряд України співпрацює зі Світовим банком щодо впровадження проекту реформи системи охорони здоров’я. Результатом цієї співпраці став проект МОЗ України за підтримки Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», реалізація якого великою мірою торкнеться Волині. Про етапи, які включає в себе цей проект, розповіли учора, 18 лютого 2016 року, під час прес-конференцій з представниками Світового банку та Міністерства охорони здоров’я України.

Хоча проект є частиною реформування галузі охорони здоров’я і стосується в цілому кардіології, за словами голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, це – основа, яка створює передумови розподілу обов’язків серед первинної, вторинної та третинної ланок системи охорони здоров’я.

– Цей проект ще раз підтверджує відповідні етапи реформування в галузі охорони здоров’я, – зазначив Володимир Гунчик.

Це один із найбільших проектів, які реалізуються на території Волинської області із залученням коштів Світового і європейських банків. Відтак, голова облдержадміністрації наголосив на важливості його публічності та прозорості. Тому вирішили щоквартально звітувати перед громадськістю, перед місією Світового банку, перед Міністерством охорони здоров’я про хід реалізації проекту. Ознайомитись із усіма матеріалами проекту можна буде на сайтах облдержадміністрації та управління охорони здоров’я області.

– А тому буде можливість обговорювати етапи проекту, відвідувати об’єкти, а також вносити пропозиції щодо подальшого реформування системи охорони здоров’я з урахуванням проекту Світового банку, – підкреслив голова облдержадміністрації.

Варто зазначити, що загальна сума інвестицій, що передбачені для Волинської області – приблизно  30 млн. доларів. Про це повідомив керівник проекту Світового банку Фон Зао:

– Цей проект є одним із найбільших у сфері охорони здоров’я в європейському регіоні, його бюджет складає 215 мільйонів доларів США. Волинська область є одним із найважливіших регіонів цього проекту, загалом сума інвестицій складатиме близько 30-ти мільйонів доларів. Варто наголосити, що представників Світового банку зацікавила ідея інвестувати саме в первинну ланку системи охорони здоров’я, адже це – покращення надання медичних послуг для населення.

Яким чином це буде зроблено та основні напрямки роботи окреслила консультант із управління субпроектом Марія Адамчук. Як уже зазначалось, Світовий банк надає 30 млн. доларів, що будуть спрямовані на реформування галузі охорони здоров’я. З цих коштів, за словами Марії Адамчук, близько 10 млн. доларів піде на первинний рівень, а саме – на створення амбулаторій загальної практики сімейної медицини, яких налічується 86. В цьому числі: забезпечення новітнім обладнанням та лікарями. Також близько 14 млн доларів вкладуть у забезпечення обладнанням вторинної та третинної ланок. Всі ці заходи реалізовуватимуть у контексті лікування серцево-судинних захворювань.

Як зазначила в.о. начальника управління координації центрів реформ МОЗ України Леся Карпінська, це своєрідна модель, за якою працюватиме вся Україна. Адже, як відомо, Міністерство охорони здоров’я напрацьовує план реформування галузі, і, зокрема, вже є концепція за напрямами. Таким чином, цього року в планах – робота над первинною ланкою, а реалізація проекту у цьому аспекті є важливою допомогою.

Окрім цього, як відзначив голова облдержадміністрації, даний проект дозволить створити близько 200 нових робочих місць, залучити молодих лікарів та новітні технології в області кардіології.

 – Таким чином, об’єднуючи кошти Світового банку і кошти громади, створюючи нові робочі місця, ми робимо ще один серйозний крок в напрямку реформи охорони здоров’я, – підсумував керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1438

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua