18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Нехай пам’ять згуртує нас
П'ятниця, 19 лютого 2016 14:25

Нехай пам’ять згуртує нас

Нині Камінь-Каширщина приєдналася до всієї держави, вшановуючи віковічний подвиг учасників Революції Гідності та пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Події 2013-2014 років не залишили байдужим нікого не лише на теренах України, а й у світі в цілому. На жаль, в цей переломний період масово пролилася кров патріотів, які ціною власного життя відстоювали право на справедливість, свободу та гідне майбутнє.

Небесна Сотня – представники усіх регіонів країни, різних за національністю, віком, освітою, соціальним статусом, проте всіх їх об’єднувала одна велика любов до Батьківщини.

Додають гордості кадри документальної хроніки, де молодий чоловік у будівельній касці стоїть на барикаді і проникливо, натхненно читає уривок із поеми Т. Г. Шевченка «Кавказ». Це – Сергій Нігоян – українець вірменського походження з Дніпропетровщини, вбитий під час протистояння на вулиці Грушевського в місті Києві.

– Вони не чекали, поки зміниться хтось чи щось, не надіялися на когось, а запустили потужний механізм змін із думкою «Якщо не ми, то хто ж», – зазначив голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук під час свого виступу, беручи участь у тематичному заході, який відбувся в центральній районній бібліотеці. – Революція Гідності – неймовірне місце, де кожен безпосередньо чи опосередковано відчув усе: дух братерства, гордість, втім, водночас – безвихідь, горе, біль.           

Підкресливши необхідність збереження пам’яті про Небесну Сотню, консолідації зусиль для подолання збройної агресії, що переживає наразі Україна, голова районної ради Віктор Сус особливо наголосив на вдячності нинішнього та прийдешніх поколінь українців героям, які загинули.

Своїми спогадами про буремні лютневі дні на Майдані поділився учасник революційних подій, депутат міської ради Богдан Калюх.

У виконанні вокалістів районного будинку культури та вихованців дитячої школи мистецтв прозвучали патріотичні композиції, які змусили кожного задуматись про те, що наша боротьба за свободу і гідність триває, тим паче поле битви стало ще масштабнішим.

Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять невинних жертв протистоянь на столичних барикадах, а до фотостели Героям Небесної Сотні традиційно лягли живі квіти.

Завтра, 20 лютого, представники релігійних організацій району проведуть пам’ятні молебні.

Переглядів 1510

Галерея зображень

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua