18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Володимир Гунчик: 20 лютого – друга річниця величного подвигу
П'ятниця, 19 лютого 2016 17:04

Володимир Гунчик: 20 лютого – друга річниця величного подвигу

Дорогі краяни! 20 лютого 2014 року можна сміливо назвати початком нової історії України. Новий часопис розпочали творити прості українці. Не злякавшись тиску режиму й навіть снайперів, вони вийшли на вулиці та заявили всьому світові, що Українська держава – вільна та незалежна, а українці – свідомий народ. Народжені не для війни дали відсіч вишколеній і добре озброєній армії беркутівців.

У ті зимові дні 2013-го й 2014 років мільйони патріотів у кожному куточку нашої держави піднялися на визвольну боротьбу. Безжальні кулі снайперів не просто забрали життя кращих українських синів та дочок, вони залишили палаючий слід в серці цілої нації. Але, разом із тим, така колосальна втрата стала поштовхом до переосмислення політичних та суспільних цінностей. Події дворічної давності не просто змінили хід історії України, вони змінили свідомість українців. Саме тому народний спротив став Революцією Гідності!

Волинь, однією з перших перейняла естафету всенародного спротиву. Свідомі волиняни, поважного віку й зовсім юні, їхали на Майдан столиці, в епіцентр подій, аби відстояти право своєї держави розвиватися у європейській спільноті.

Сімох Героїв втратила Волинь. Усі вони стояли на сторожі Гідності. Й відстояли її ціною власного життя. Тож сьогодні, вшановуючи їхню пам’ять, маємо знову й знову говорити про велич подвигу Небесної Сотні, про прояв громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу й моральної стійкості, завдяки чому й вдалося повернути хід історії цілої країни в демократичне русло.

Упевнений, що подвиг Героїв Небесної Сотні на багато років уперед стане дороговказом для кожного українця у відстоюванні обраного шляху до зміцнення незалежності та демократії, а ідеали Революції Гідності – основоположними. І сьогодні подвиг хлопців із Майдану надихає українських солдат до боротьби із сусідом-агресором, боротьби за свою свободу.

Шановні волиняни, учасники Революції Гідності й усі, кому небайдужа доля країни! Прийміть слова вдячності за зміни, які відбулися в Україні завдяки вашому прагненню жити у вільній державі, де честь, гідність та свобода – найвищі цінності! Разом із тим, висловлюю співчуття та низько схиляю голову перед родинами та сім’ями загиблих – Героїв Небесної Сотні.

Вірю, що над Україною буде безхмарне небо і запанує такий довгоочікуваний мир.

Слава українському народу! Слава його Героям! Слава Україні!

 

З повагою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик

Переглядів 1206
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua