06 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Колегія РДА: відзвітували про минулорічну роботу
П'ятниця, 26 лютого 2016 14:40

Колегія РДА: відзвітували про минулорічну роботу

Аналіз надважливих показників життєдіяльності Камінь-Каширщини в минулому році та прогнозування їх кореляції у поточному – постали наріжним каменем обговорення на засіданні колегії районної державної адміністрації, яке відбулося нині, 26 лютого, під головуванням керівника виконавчої гілки влади краю Валерія Дунайчука.

У її роботі взяли участь заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, міський та сільські голови, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, очільники підприємств, установ, організацій району.

Відтак, доповідаючи по першому питанню порядку денного, а саме про підсумки виконання бюджету району за 2015 рік, начальник управління фінансів райдержадміністрації Валерій Бортнійчук надав загальну картину, оперуючи мовою цифр:

 – Виконання бюджету району за 2015 рік по загальному фонду доходів склало 100,6 % до річного призначення. Власних доходів надійшло на суму 34567,7 тис. грн. при зобов’язанні 30771,9 тис. грн., що становить 112,3 %, в тому числі: до районного бюджету – 16085,8 тис. грн. (115,2 %), міського – 9199,7 тис. грн. (106,9 %), сільських – 9282,2 тис. грн. (113,2 %). Перевиконання склало 3795,8 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року власних доходів отримано на суму 14286,9 тис. грн., або на 70,4 % більше в зв’язку із введенням у дію змін до Бюджетного кодексу України про передачу єдиного та екологічного податків зі спеціального до загального фондів місцевих бюджетів. За звітний період із державного та обласного бюджетів районом отримано базової та стабілізаційної дотацій на суму 31417,8 тис. грн., субвенцій – 343223,4 тис. грн. Міському та сільським бюджетам надано іншої субвенції з районного бюджету на суму 22583,6 тис. грн. Виконання по надходженню до спеціального фонду місцевих бюджетів району за 2015 рік склало 5824,0 тис. грн., або 106,8 % до річного плану. На видатки по спеціальному фонду, з урахуванням використання залишків коштів, на початок року направлено 12451,7 тис. грн.

Щодо вищезазначеного питання присутні заслухали співдоповідь начальника Ратнівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Волинській області Івана Данилюка.

Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району в 2015 році поінформував Олександр Нікітчук – начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму апарату райдержадміністрації.

У своєму виступі Олександр Лук’янович зазначив, що реалізація завдань, які були поставлені в програмі здійснювалася в умовах нестабільної соціально-економічної ситуації. Все це вносило відповідні корективи в сектор економіки району, у сферу інвестиційної діяльності, систему оплати праці та зайнятості населення тощо. Пріоритет – впровадження проектів, спрямованих на розвиток інфраструктури району загалом, зокрема поліпшення якості культурно-освітніх послуг, навчання кадрів, зміцнення матеріально-технічної бази установ освіти, культури, охорони здоров’я.

Не піддається сумніву той факт, що побудова високорозвиненого суспільства, основними цінностями якого є демократія та добробут кожної людини, неможлива без відкритості й доступності представників органів влади для народу. Відтак, своєрідним лакмусовим папірцем прозорості діяльності будь-якої державної структури є робота зі зверненнями громадян.

Начальник відділу юридичної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання і протидії корупції та роботи із зверненнями громадян Валентина Сорочук озвучила підсумки діяльності в даному напрямку.

– Протягом 2015 року від мешканців краю до райдержадміністрації надійшло 718 звернень, що на 118 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше звернень фіксується від громадян до Осівцівської, Карасинської, Клітицької, Верхівської, Нуйнівської сільських та Камінь-Каширської міської рад, – наголосила Валентина Володимирівна. – Окремі показники по надходженню звернень має «Урядова гаряча лінія».

Щодо проблематики всіх звернень, то їх розподіл пройшов наступним чином: питання соціального захисту (надання одноразової матеріальної допомоги, призначення субсидії на житлово-комунальні послуги, перерахунок пенсії); аграрної політики та землекористування (про надання дозволу на розроблення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок (паю) в натурі (на місцевості), спірні питання в земельних відносинах); обороноздатності (про надання відстрочки від призову за мобілізацією).

Проведення заходів військово-професійної орієнтації, а саме щодо військової служби за контрактом – нагальне питання сьогодення.

Виконуючий обов’язки районного військового комісара майор Іван Химчик поінформував про умови проходження служби за контрактом, вікові обмеження, грошове забезпечення, ознайомив з порядком відбору громадян на службу за контрактом.

З усіх питань, що були розглянуті на засіданні, прийнято відповідні рішення.

Переглядів 1267
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua