27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання здійснюватимуть органи місцевого самоврядування
Понеділок, 28 березня 2016 15:46

Реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання здійснюватимуть органи місцевого самоврядування

Реформа місцевого самоврядування та децентралізації влади набирає все більших обертів, зокрема, і на Волині. Відтак, частина функцій та повноважень передається від територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади на місця. За словами голови облдержадміністрації, у питаннях передачі повноважень на місця важливо не допустити ситуації, коли територіальні органи вже не виконують тих чи інших функцій, а органи місцевої влади ще не приступили до виконання нових, переданих повноважень.

Учасники сьогоднішньої оперативної наради під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика обговорили стан передачі повноважень щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання особи від територіальних органів Державної міграційної служби України органам місцевого самоврядування.

За словами завідувача сектором юридичного забезпечення управління Державної міграційної служби у Волинській області Олександра Пахолюка, в області уже проведено ряд підготовчих заходів, аби ефективно провести передачу зазначених вище повноважень.

– Зокрема, управлінням міграційної служби у Волинській області визначено перелік картотек для передачі їх до органів місцевого самоврядування, – розповів Олександр Пахолюк. – Проведено виїзні навчання та надано роз’яснення сільським і селищним головам щодо виконання майбутніх функцій з реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб.

Оскільки інвентаризація картотек уже проведена, то, за словами Олександра Михайловича, управління Державної міграційної служби України готове з 4 квітня 2016 року розпочати передачу документів органам місцевого самоврядування.

З приводу готовності органів місцевого самоврядування до прийняття функцій реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання, голова облдержадміністрації доручив головам райдержадміністрацій вибірково провести перевірку сільських та селищних рад щодо підготовленості до виконання функцій та повноважень, що будуть передані їм найближчим часом.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1261
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua