28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Відбулося засідання колегії райдержадміністрації
Вівторок, 29 березня 2016 15:46

Відбулося засідання колегії райдержадміністрації

Голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук сьогодні, 29 березня, провів засідання колегії райдержадміністрації, під час якого розглянули низку важливих питань.

Розпочали роботу з обговорення підсумків і перспектив у сфері енергозбереження. За словами завідувача сектору житлово-комунального господарства та будівництва апарату райдержадміністрації Орини Чосік, минулоріч у районі впроваджено 14 енергозберігаючих заходів, вартість реалізації яких становить 2 млн. 332 тис. грн. Розрахунковий економічний ефект сягає 1 млн. 953 тис. грн. Відтак, проводилася робота із переобладнання газових котелень на твердопаливні, встановлення вікон з енергозберігаючими склопакетами тощо. Вжитими заходами забезпечено економію природного газу та електроенергії. Крім того, доповідач зазначила: в поточному році передбачається 18 таких заходів.

Орина Петрівна також поінформувала учасників колегії щодо питання благоустрою та забезпечення належного санітарного стану в населених пунктах. Зокрема, акцентувала увагу, що відповідно до обласного розпорядження у 2016 році продовжено всеукраїнську акцію «За чисте довкілля», в рамках якої 15 квітня відбудеться День довкілля.

– Особливу увагу необхідно звернути на упорядкування кладовищ, пам’ятних знаків, місць поховання загиблих захисників Батьківщини, – наголосив керівник виконавчої гілки влади району.

Заслухали інформаційні довідки голів Боровненської, Великообзирської, Верхівської та Піщанської сільських рад про роботу виконавчих комітетів по виконанню делегованих повноважень та вимог законів України «Про звернення громадян», «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Як відомо, з 4 квітня ц. р. набувають чинності норми Закону України № 888-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», відповідно до яких повноваження у сфері реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб делегуються органам місцевого самоврядування. Щодо вищезазначеного виступила Ольга Ващук – керівник апарату райдержадміністрації. Вона озвучила основні моменти, що випливають з Постанови Кабміну № 207 від 2 березня 2016 року, яка затверджує Правила реєстрації місця проживання та Порядок передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

У 2016 році почастішали випадки викрадення трансформаторної оливи з електропідстанцій населених пунктів. Злочинне розукомплектування діючого енергетичного обладнання призводить до його відключення, виходу з ладу, внаслідок чого споживачі електричної енергії залишаються без електропостачання на тривалий час. Також несанкціоноване втручання в роботу електроустановок може призвести до травмування або загибелі людей. На цьому наголосив директор Камінь-Каширської філії ПАТ «Волиньобленерго» Ігор Ярошук.

Наразі проводиться інформування населення задля ефективної взаємодії та оперативного повідомлення про будь-які підозрілі дії поблизу трансформаторних підстанцій. Нагадуємо, що в разі надання інформації про крадіїв ПАТ «Волиньобленерго» надасть грошову винагороду в сумі 10 тис. грн., якщо така інформація підтвердиться в ході слідчо-оперативних дій.

Начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрій Багнюк акцентував на важливості посилення протипожежних заходів, позаяк нині збільшується ймовірність виникнення пожеж та загорань на відкритих територіях, в сільгоспугіддях, лісових масивах та торфополях. Андрій Миколайович вкотре наголосив на недопущенні спалювання сухої рослинності для попередження пожеж, які можуть завдати значних збитків.

До теми – начальник управління водного господарства Панас Матвійчук повідав про ситуацію стосовно акумулювання води в магістральних канавах осушувальних систем.

Що ж стосується питання добровільного об’єднання громад, то, на думку голови райдержадміністрації, воно перебуває на стадії обговорення: сільські ради мають проявити власну ініціативу в даному напрямку.

Переглядів 1335
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua