18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Триває посилення заходів для запобігання пожеж в області
Вівторок, 05 квітня 2016 14:06

Триває посилення заходів для запобігання пожеж в області

Мінімальний рівень вод на території області в час весняно-літнього періоду підвищує рівень пожежонебезпеки, тому про стан справ із запобігання пожеж інформував перший заступник начальника управління ДСНС у Волинській області Ростислав Демчук під час оперативної наради 4 квітня 2016 року.

За інформацією Ростислава Демчука, протягом першого кварталу поточного року в області зареєстровано 16 виїздів пожежно-рятувальних підрозділів на гасіння пожеж, які виникали в природних екосистемах. За аналогічний період минулого року таких виїздів було 42. На сьогоднішній день вогнем «пройдено» більше 60-ти гектарів. Найбільше таких випадків зареєстровано в м. Луцьку та Луцькому, Володимир-Волинському, Локачинському, Любомльському та Турійському районах. Всі пожежі, за винятком однієї, виникли протягом березня місяця.

Тож у зв’язку з настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду проведено всі організаційні заходи, які передбачаються нормативними документами. Зокрема відпрацьовано весь механізм реагування на подібні випадки, адже такими пожежами завдається непоправна екологічна шкода, не говорячи про матеріальні збитки.

За словами Ростислава Петровича, для запобігання таким явищам вживаються профілактичні заходи шляхом наглядної агітації, та також створено рейдові бригади. На сьогодні вже здійснено 37 рейдів, в результаті яких 11 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за випалювання сухостою. Та разом із цим Ростислав Демчук запропонував в плані адміністративного застереження внести зміни до кодексу про адміністративні правопорушення, щоби все-таки відповідальність за це несли землекористувачі, які орендують ці землі.

Відтак голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся з проханням ще раз переглянути всі нормативні документи, всі підзаконні акти, аби знайти шлях притягнення до відповідальності землекористувачів. Також Володимир Петрович закликав до взаємної відповідальності і керівників місцевої влади, адже в минулому році на гасіння пожеж  були витрачені величезні кошти.

Окрім цього, було дано доручення спланувати комплекс дій для регулярної перевірки лісових масивів та прилеглих до населених пунктів територій з метою профілактики та контролю.

– Мене турбує ситуація і я хотів би, щоби ми випередили цю проблему, посилили заходи впливу на всіх територіях, які пов’язані з лісовими масивами в період з 30 квітня до 11 травня, – відзначив голова облдержадміністрації, маючи на увазі період масових виїздів у ліс на відпочинок під час пасхальних та травневих свят.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1171
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua