18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>У День пам’яті та примирення – лише меморіальні заходи
Неділя, 08 травня 2016 18:21

У День пам’яті та примирення – лише меморіальні заходи

Закріплюючи меморіальний канон «не святкуємо, а вшановуємо», на Камінь-Каширщині відбулися заходи, приурочені Дню пам’яті та примирення, який цьогоріч волею долі переплівся з особливим травневим святом – Днем матері. Саме тому основний наголос був зроблений на тематиці жіночих доль у період воєнного лихоліття 1939-1945 років.

Отож, на площі перед адміністративною будівлею районної ради та райдержадміністрації пройшов мітинг-реквієм під символічною назвою «Про минуле серце пам’ять зберігає», в якому взяли участь керівники району та міста, представники трудових колективів, ветеранських організацій, учасники АТО, ЗМІ, громадськість.    

Голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук звернувся до присутніх:

– Сьогодні ми згадуємо всіх жертв Другої світової війни. Сімдесят один рік тому український народ разом з іншими народами Антигітлерівської коаліції ціною мільйонів життів захистив світ від нацистських окупантів. Шкода, що час безжальний до тих, хто в роки війни був безстрашним і непереможним. Відійшли у вічність найкращі сини та дочки своєї Батьківщини. Залишилося чимало місць, які нагадують про ті жахливі та трагічні події – про боротьбу з нацизмом, про війну за волю, про криваві розправи карателів і тисячі невинних жертв серед мирного населення. Героїзм переможців у Другій світовій війні надихає теперішніх воїнів до нових звершень. Нехай День пам’яті та примирення і День Перемоги стануть для нас символами єднання, яке дозволить перемогти ворога.

Також керівник виконавчої гілки влади району закликав громадськість разом із усією Україною приєднатися до меморіальної акції «Перша хвилина миру», яка традиційно має завершитися об 23.01 год., коли 1945-го Актом про беззастережну капітуляцію Німеччини було проголошено припинення вогню. 

Хвилиною мовчання учасники мітингу віддали данину світлій пам’яті всіх загиблих борців за волю та незалежність Батьківщини.

По завершенні тематичного заходу відбулося покладання квітів до пам’ятних місць, пов’язаних із подіями Другої світової війни та новітньої історії України – пам’ятного знака Борцям за волю України, меморіальної дошки Героям Небесної Сотні, стенду пам’яті на честь загиблих бійців АТО.

Вшановуючи жертовність і ратний подвиг тих, хто мужньо став на захист рідної землі, сьогодні в селі Радошинка (Стобихівська сільська рада) було урочисто відкрито пам’ятний знак воякам УПА. У цьому дійстві взяли участь очільники краю, громадські активісти, місцеві жителі, духовенство, представники влади Ковельського району та інші.

Крім того, в цей день, 8 травня, керівники релігійних організацій району провели поминальні панахиди з вшанування пам’яті жертв Другої світової війни та молебні за мир і злагоду в Україні, за військовослужбовців, які в даний час захищають її територіальну цілісність.

Переглядів 1389
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua