18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>У районі відзначили 71-у річницю Перемоги над нацизмом
Понеділок, 09 травня 2016 23:11

У районі відзначили 71-у річницю Перемоги над нацизмом

Щирі слова вдячності, квіти, радісні привітання, «вічний вогонь» ... Усе це, в контексті свята Перемоги, є хвилюючим видовищем для тих, чия молодість була обпалена війною.

Уже другий рік поспіль Україна відзначає 9 травня за якісно новим принципом, котрий чітко відповідає історичній пам’яті українського народу та загальноєвропейським традиціям.

Символічні червоні маки на грудях і усталене гасло «Пам’ятаємо. Перемагаємо» – яскраве цьому підтвердження.

Із традиційної урочистої зустрічі керівників району – голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука, голови районної ради Віктора Суса – з ветеранами, очільниками ветеранських організацій розпочалися районні заходи, присвячені 71-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

В актовій залі адмінприміщення районнної ради та райдержадміністрації зібралися також учасники АТО, трудові колективи, учнівський актив, духовенство, аби засвідчити повагу до героїв фронту і тилу та разом згадати про воїнів, які віддали життя за Батьківщину. Зустрілися різні покоління людей, проте всіх однаково хвилював зміст тематичних творів у виконанні хору ветеранів війни і праці «Дзвони пам’яті».

– Досить багато часу минуло від незабутнього травня 1945-го. Ми шанували, шануємо і завжди будемо шанувати ратний патріотичний подвиг наших дідів та прадідів. Вони щиро сподівалися, що таке горе ніколи не спіткає нас, вони хотіли, щоб війна назавжди лишилася лише спогадом, легендою, тяжким уроком долі та ніколи – нашою дійсністю, – зазначив у своєму виступі керівник виконавчої гілки влади району. – Дежавю… Неначе за допомогою машини часу ми знову повернулися на арену бойових дій. Зіштовхнувшись із зовнішньою агресією, Україна ще більше цінує героїчні вчинки тих, хто виборов мир 71 рік тому. І незважаючи на всі жертви та страждання, День Перемоги – це світлий день. Це день, в який стало зрозумілим, що все це було не дарма, що збулися мрії, що майбутнє – у наших руках. І за все це ми маємо дякувати їм – нашим ветеранам!

Благочинний Камінь-Каширської округи протоієрей Стефан Михалюк привітав винуватців свята з цим незабутнім днем і спільно з духовними отцями Владиславом, Сергієм та Юрієм подарували їм ікони Божої Матері.

Потому ветерани разом з представниками влади, районних установ і організацій, громадських об’єднань, воїнами АТО, учнівською молоддю пройшли урочистою ходою до Обеліска Слави та Братської могили. Під патріотичні композиції до пам’ятних місць часів Другої світової війни були покладені гірлянди, вінки та живі квіти. Хода завершилася біля Братської могили, де, до того ж, відбувся мітинг.

Під час мітингу виступив голова районної ради Віктор Сус, який висловив ветеранам безмежну вдячність за відвагу, відповідальність, величезний життєвий та професійний досвід, що слугує безцінним прикладом для нинішніх захисників України. Також Віктор Іванович наголосив на важливості збереження пам’яті про безсмертний подвиг воїнів-переможців Другої світової та тих восьми жителів району, які полягли за свободу і незалежність своєї держави на Сході. 

Опісля школярі прочитали Реквієм.

Тематичні заходи відбулися в усіх населених пунктах району.

Зокрема, в цей день для жителів краю була підготовлена низка культурно-масових заходів: інформаційно-розважальна програма для дітей, патріотичний концерт «І розквітне наша Україна!».

Переглядів 1447
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua