13 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Вшанували пам’ять жертв політичних репресій
П'ятниця, 13 травня 2016 15:10

Вшанували пам’ять жертв політичних репресій

«Трагедія незнищеної волі» – під такою назвою відбулася Година пам’яті, приурочена Дню пам’яті жертв політичних репресій.

Тематичний захід пройшов у райдержадміністрації, який провели працівники бібліотечних закладів.

Участь у ньому взяли керівники району, трудові колективи, представники установ і організацій, громадських об’єднань, духовенство.

У своїй промові очільник виконавчої гілки влади краю Валерій Дунайчук наголосив, що збереження пам’яті про невинні жертви злочинного режиму є нагадуванням і пересторогою для майбутніх поколінь.

– Важливо усвідомити, що жодна неправда не залишиться непокараною. І якщо за неї не покарає людський закон, то покарає Бог – Правдивий Суддя. Тому й нині ми зобов’язані бути сильними та консолідованими, адже такими були ті, хто всупереч загрозі бути знищеним в часи масових політичних репресій, відстоював українські ідеали, – зазначив Валерій Савович.

До присутніх також звернувся голова районної ради Віктор Сус. Мовляв, ці трагічні події, попри їх віддаленість у часі, ще донині ятрять серця українців.

– Наше завдання – пам’ятати про це, аби історія не зробила черговий нещадний виток, – додав Віктор Іванович.

Ведучі заходу озвучили інформацію про масштаби політичних репресій у 1930-1938 роках, акцентували на тому що, практика застосування методів політичного терору є звичною для деяких правлячих режимів і нині. Так, на загарбаних Російською Федерацією українських територіях запанували репресії проти українців, кримських татар, усіх, хто вважає Україну своєю Батьківщиною. Багато людей пропали безвісти. Піддаються фізичним і моральним тортурам захоплені бойовиками українські військовослужбовці, добровольці, волонтери. В’язнями російського режиму стали Надія Савченко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко та інші патріоти.

Звертаючись до громадськості, настоятель Свято-Миколаївського храму отець Володимир закликав молитовно згадувати усіх, хто пішов із життя, зазнавши репресій.

Учасники заходу вшанували пам’ять репресованих і замордованих жорстким режимом хвилиною мовчання. Представники молодого покоління поклали квіти до пам’ятного знака Борцям за волю України.

Переглядів 1320
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua