13 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій
Неділя, 15 травня 2016 14:30

Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Шановні волиняни! Для українців та волинян зокрема День вшанування пам’яті жертв політичних репресій – сумний та скорботний. Позаяк вшановуємо пам’ять усіх невинно убієнних, закатованих та замордованих, всіх, хто потрапив у лещата кривавої машини більшовицько-комуністичного режиму: розстріляну інтелігенцію, розкуркулених селян, закатованих патріотів, всіх, хто був ув’язнений у «таборах смерті» та засланий у далекі землі.

В смертоносні обійми НКВС потрапляли всі, хто був носієм віри в українську незалежність, самодостатність та вірив у ідеї відродження. Знищували кожного, хто не корився політиці режиму та вчинив «найтяжчий злочин» – любив рідну землю. Та, попри жорстокість тоталітарної машини, українці не здавалися: чим сильнішими були репресії, тим активнішою ставала боротьба за волю та свободу. Радянська влада розуміла всю міць, силу та віру української нації. Розуміла та боялася. Як наслідок – зранена, але не розтоптана нація. Котра врешті здійснила свою прадавню мрію про волю та свободу.

Два роки тому новітні диктатори знову спробували ліквідувати почуття гідності цілого народу, але отримали гідну відсіч. Національна свідомість та патріотизм українців – не знищенні. Адже вони виплекані минулими поколіннями та передані нам, як найцінніший заповіт. Саме почуття єдності,  гідності та свободи допомагають відстоювати цілісність та суверенітет України на східних рубежах.

Сьогодні, коли ми стали на безповоротний шлях розбудови європейської України, за яку віддали життя попередники та сучасники, ми не маємо права забути про всіх, хто загинув здобуваючи незалежність Українській державі, аби не допустити повторення подібної трагедії. Наш обов’язок – шанувати пам’яті всіх жертв безжальної радянської системи й розповідати нащадкам історичну правду.

Тож закликаю усіх цього дня схилити голови та помолитися за вічний спокій жертв політичних репресій та переслідувань в Україні. Попрохати у Всевишнього ласки, аби спомини про утиски та репресії зосталися у минулому.

Низький уклін тим, хто вистояв у боротьбі проти режиму. Щира подяка тим, хто доносить істину, формуючи історичну правду. Кожному українському героєві – слава! Українському народові – слава!

 

З повагою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик

Переглядів 909
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua