12 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Енергонезалежність – шлях України до європейських стандартів
Понеділок, 16 травня 2016 12:26

Енергонезалежність – шлях України до європейських стандартів

Держава рішуче налаштована на проведення реформ із енергоефективності та досягнення енергонезалежності. Про це заявили перші особи країни під час II Форуму енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель», який відбувся 12 травня 2016 року м. Києві. Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та його заступник Сергій Кошарук.

- Ключовою подією форуму було підписання меморандумів про партнерство між Агентством із енергоефективності та енергозбереження України та місцевими органами влади щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ, – розповів Сергій Кошарук. – Аналогічний меморандум Волинська облдержадміністрація підписала попередньо.

Аналізуючи можливості держави у царині енергоефективності, спікери заходу спиралися на західний досвід. Тож Україна у шість разів поступається Польщі за показником енергоефективності. На цьому наголошував у своєму виступі Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і разом із тим зазначав: “Це означає, що у нас є широке поле діяльності. Уряд України і я як Прем’єр-міністр будемо надійними партнерами у реалізації цих завдань “.

Довідково: загалом, у роботі II Форуму енергоефективного партнерства взяло участь близько 30 спікерів та майже 700 учасників із різних регіонів країни: голови обласних, районних адміністрацій та міст, їхні заступники, представники міжнародних організацій, громадськості, ОСББ, зацікавлених міністерств і відомств тощо. Спікерами форуму були керівники та провідні фахівці: Представництва ЄБРР в Україні, проектів GIZ та USAID, АБ “Укргазбанк” та ПАТ “Ощадбанк”, Національної Ради з питань розвитку ОСББ при Кабінеті Міністрів України, Асоціацій ОСББ і компаній, що спеціалізуються на впровадженні енергоефективних проектів та ЕСКО-механізмів, тощо.

Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, відзначив величезні обсяги українського ринку у контексті заходів енергоефективності: “Вони сягають 40 млрд євро. Відповідні заходи заплановано впроваджувати впродовж 8-10 років. Це – шлях України до європейських стандартів з точки зору нашої асоціації з ЄС та перспектива членства у Євросоюзі”.

У ході виступу голова Держенергоефективності Сергій Савчук зазначив, що показовим прикладом ефективної роботи Уряду, місцевої влади, бізнесу та громадян є державна програма “теплих” кредитів, в основі якої – європейський прозорий механізм співфінансування.

- Неоціненну роль у реформуванні сфери енергоефективності відіграє підтримка міжнародної спільноти, – наголосив Сергій Кошарук, оповідаючи про найцікавіші моменти форуму. –  ЄС та уряд України мають тривалу історію співпраці у питаннях енергоефективності. Міжнародні партнери наголошували: ЄС виступає як активний інвестор енергоефективних проектів та у питаннях розробки відповідного законодавства. Тому в планах – продовжити співпрацю. Повну підтримку ініціатив уряду України щодо реформи енергоефективності висловлювали й представники з Німеччини.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1143
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua