13 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На Волині тренують військових авіаторів
Вівторок, 17 травня 2016 14:14

На Волині тренують військових авіаторів

На території області на військовому аеродромі військові льотчики відшліфовують свою професійну майстерність: щодня в небо підіймаються літаки – Су-24 та Л-39 та відпрацьовують до чотирьох льотних змін за тиждень.

Починаючи з 14 квітня 2016 року, під Луцьком на базі військового аеродрому триває льотно-методичний збір льотного складу бомбардувальної та розвідувальної авіації Повітряних сил Збройних Сил України. Пілоти та штурмани, які прибули зі складу однієї з бригад тактичної авіації з Хмельниччини, тренуватимуться у волинському небі до 3 червня.

Учора ж, 16 квітня 2016 року, на військовий аеродром із коротким робочим візитом прибув командувач Повітряних сил Збройних Сил України Сергій Дроздов. Привітали генерал-лейтенанта на Волинській землі радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк та обласний військовий комісар Роман Кулик.

- На власні очі можете переконатися, що українська військова авіація існує, літає і здатна в будь-яку хвилину стати на крило, аби захищати державу, – зауважив у короткому коментарі для волинських медіа Сергій Дроздов. – Використовуючи матеріальну базу аеродрому, готуємо льотний склад.

До речі тренуються льотчики і вдень, і вночі на фронтових бомбардувальниках та літаках-розвідниках у різні погодні умови. Серед тренерів – аси справи, що пройшли афганську війту та АТО. Є навіть льотчики, які прийшли до війська по мобілізації в першу хвилю. Окрім того, є й двоє молодих льотчиків, котрі зовсім недавно стали на крило.

Особовий склад відзначає: повністю забезпечені всім необхіднім. І якщо на початку військового конфлікту на сході максимально допомагали волонтери та активісти, то нині – на повному утриманні держави.

- Повністю забезпечені пальним, – наголосив заступник командира військового аеродрому Андрій Вдовіцин. – Так, як літають сьогодні українські льотчики, літали хіба за часів Радянського союзу. Сприяє й влада, зокрема облдержадміністрація та Луцька міська рада.

Як розповів офіцер Західного регіонального медіа-центру ЗСУ Володимир Скоростецький, практичне перебазування на новий аеродром – це також елемент льотної підготовки. А за час зборів вдосконалюють практичні навички льотного складу до виконання бойових завдань із нового аеродрому базування у будь-яких метеорологічних умовах вдень та вночі. До того ж, саме на Волині розміщений військовий полігон Повурськ, де льотчики виконують практичні бомбометання.

Слід відзначити, що військові займаються не лише безпосередніми обов’язками, але й багато працюють із молоддю, особливо школярами. Учні систематично відвідують аеродром, спілкуються із льотчиками та спостерігають за польотами. То не лише неймовірна розвага, але й дієвий крок до впровадження військово-патріотичного виховання. Позаяк, демонструючи реальну роботу військових й наголошуючи на її значенні,  формуємо імідж професії та ставлення суспільства до українського війська загалом.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1472
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua