04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Волинь продовжує активно працювати над об’єднанням територіальних громад
Вівторок, 14 червня 2016 11:45

Волинь продовжує активно працювати над об’єднанням територіальних громад

За проведеною роботою, розпочатою у 2015 році, над впровадженням процесів децентралізації та створенням об’єднаних територіальних громад зокрема, область знаходиться в числі кращих в Україні. Про це проінформував заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук під час оперативної наради у голови облдержадміністрації, що відбулась учора, 13 червня 2016 року.

За словами Сергія Кошарука до цього процесу залучені всі сторони влади та громадськості, адже в області створено та працює 2 робочих групи, та окрім цього ще Офіс реформ. Таким чином шляхом проведення виїзних консультацій на місцях проводиться широка інформаційно-роз’яснювальна робота та опрацьовано різні формати об’єднання.

Відтак в області розглядається 81 варіант об’єднання територіальних громад. На даний час опрацьовано 14 комплектів матеріалів щодо видачі облдержадміністрацією висновків. Варто відзначити, що позитивних висновків видано 8, а 3 є негативними. Ще 3 комплекти матеріалів повернуті на доопрацювання, оскільки подані не в повному обсязі.

- На сьогоднішній день маємо 6 об’єднаних громад та ще 3 громади: Оваднівська Володимир-Волинського району та Люблинецька і Поворська Ковельського району отримали позитивні висновки і знаходяться на стадії завершення об’єднання, – відзначив Сергій Дмитрович.

Окрім цього стало відомо, що ще 3 громади – Затурцівська Локачинського, Приліснянська Маневицького і Цуманська Ківерцівського районів, які відповідають формату об’єднання, передбаченому Перспективним планом, готові з дня на день подати документи на отримання висновку.

Однак разом з цим ініціюють процес об’єднання і такі громади, формат об’єднання яких не відповідає затвердженому перспективному плану. Серед них – Угринівська та Сенкевичівська Горохівскього, Люб’язька Любешівського і Дубівська Ковельського районів. Готує документи і Зарічанська громада Володимир-Волинського району.

Та як зазначив Сергій Кошарук, навіть у разі внесення на рівні області змін до перспективного плану є всі підстави стверджувати, що Кабінет Міністрів України не затвердить такі зміни, як це було з 22-ма громадами при затвердженні самого перспективного плану.

- Тож з метою продовження і завершення розпочатого процесу та донесення інформації про шляхи та принципи впровадження механізму децентралізації, в області й надалі проводитиметься системна робота з надання консультацій сільським головам та громадськості, – запевнив заступник голови облдержадміністрації.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1191
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua