06 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>«Ви – місток між владою та громадою», – Володимир Гунчик до працівників комунікаційних структур
Середа, 29 червня 2016 22:06

«Ви – місток між владою та громадою», – Володимир Гунчик до працівників комунікаційних структур

Якою ж є роль громадянського суспільства та засобів масової інформації у процесі впровадження реформ? Яким чином реалізувати державні завдання у царині інформаційної політики та створити образ влади за посередництвом ЗМІ в умовах сучасного медіа-ринку? На ті чи інші питання віднайшли відповідь під час тематичного семінару керівники та працівники структурних підрозділів райдержадміністрацій, відповідальних за інформаційну діяльність та роботу з громадою.

Нині, 29 червня 2016 року, на базі Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся тематичних короткостроковий семінар «Взаємодія органів державної влади та громадянського суспільства». Серед присутніх – керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та викладачі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Долучився до заходу і керівник найвищої виконавчої гілки влади краю Володимир Гунчик.

Насамперед Володимир Петрович наголосив на тому, що робота осіб, котрі працюють у структурних підрозділах обласної та районних державних адміністрацій, відповідальних за розповсюдження суспільно важливої інформації, – відповідальна, позаяк від неї залежить як формування громадської думки, так і розвиток країни та регіону зокрема.

˗ Ваше головне завдання – виступити координуючим органом між владою та громадою на етапі підготовки та проведення реформ, які відбуваються у країні та області, ˗ звернувся до присутніх голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Ви, як представники виконавчих гілок влади, – на передовій суспільно-політичних процесів. Від вашої інформації та форм її розповсюдження залежать, звісно, формування громадської думки та об’єктивність сприйняття інформаційних повідомлень громадою краю. Особливо нині, коли світова спільнота стоїть перед вибором об’єднання чи роз’єднання, а північний сусід зазіхає на нашу територіальну цілісність та незалежність, гостро стоїть потреба в об’єктивності та неупередженості, відповідальності та активності.

Акцентував Володимир Петрович і на здобутках сьогодення. Мовляв, відповідні зустрічі та семінари – черговий крок у напрямку підвищення ролі та авторитетності громадянського суспільства.

˗ Зустрічі мають будуватися на вашій активності. Це – передумова успішної та ефективної комунікації, від результатів якої залежить добробут мешканців краю, а відтак розвиток країни загалом. Так, нині – непростий час. Попри те, люди прагнуть інформації – об’єктивної та незаангажованої, віднаходячи її на шпальтах друкованих та електронних видань, в ефірі радіо чи телебачення. Відтак наше з вами спільне завдання – не боятися говорити правду людям, якою б вона не була, та доносити певний меседж до громадського активу. Ви – місток між місцевими органами влади та громадою й повинні про це пам’ятати, ˗ вкотре зауважив керівник найвищої виконавчої гілки влади краю Володимир Гунчик. А також додав, що не зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в країні, потрібно насамперед акцентувати і на позитивних моментах. Приміром, реформа із децентралізації влади, яка активно впроваджується на Волині, залучення додаткового фінансового ресурсу шляхом участі у грантових проектах, а також оздоровлення дітей учасників АТО на теренах краю – теми «номер один», котрі мають висвітлюватись за посередництвом місцевих ЗМІ.

˗ Більше уваги – стимулюванню до розвитку, ˗ підкреслив Володимир Гунчик. – Увесь позитив – це своєрідна відповідь на гібридну атаку, яку проводить нині північний сусід. Тому – це зона й  вашої відповідальності.

На завершення голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відповів на запитання керівників та працівників профільних структурних підрозділів райдержадміністрацій та висловив сподівання, що відповідні зустрічі стануть хорошою традицією для Волинського краю й сприятимуть консолідації влади та громадського сектору.

На продовження ж теми начальник відділу інформаційної політики облдержадміністрації Світлана Головачук зупинилася на практичних аспектах ефективної комунікації влади та засобів масової інформації. На її переконання, та як свідчать соціологічні дослідження в царині інформаційної політики, нині режим «економного» розповсюдження новин та інформації відійшов у минуле. Позаяк люди хочуть не лише дізнаватися про рішення керівництва держави, а й брати участь у діалозі, впливаючи на ці рішення.

А начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Ольга Чубара детально оповіла, яким чином можна удосконалити співпрацю обласних структур із районними, окреслила проблемні питання й зупинилися на шляхах їх вирішення.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1742
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua