06 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Рада оборони області: вибори, громадський порядок, контрактники
П'ятниця, 15 липня 2016 15:18

Рада оборони області: вибори, громадський порядок, контрактники

У розширеному форматі – за участі керівників профільних структурних підрозділів – відбулося засідання ради оборони області. Традиційно у місцевих студіях працювали голови райдержадміністрацій та міські голови.

До виборів готові…

З огляду на те, що вже цієї неділі, 17 липня 2016 року, частина волинян братиме участь у проміжних виборах народних депутатів, зокрема мешканці Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького та Ківерцівського районів, засідання ради оборони відкрили відповідною темою. Володимир Гунчик наголосив на необхідності забезпечити громадський порядок та посилити безпекові заходи, особливо на території нелегального видобутку бурштину. Мовляв, слід бути готовими до всього й спрацювати на випередження.

А позаяк то – передусім компетенція правоохоронців, то детально про зроблене та намічене говорив начальник головного управління Національної поліції у Волинській обл. Петро Шпига:

– Ми готові миттєво зреагувати на надзвичайні ситуації. Загалом до охорони порядку в період проведення виборів залучено тисячу сімдесят осіб із числа поліції, військових, громадських формувань, еменесників. Працюватимуть додаткові патрульні наряди в день виборів. На місцях незаконного видобутку берштину додатково залучаємо п’ятдесят осіб із спецпідрозділів. А з 14 липня переходимо в режим посиленого несення служби.

Окрім того, на місці бурштинового клондайку працюватимуть навіть немісцеві правоохоронці, аби за потреби унеможливити прояви неприємних прецедентів.

Жінки воліють «на контракт» – не беруть…

Що ж до поповнення війська контрактниками, то ситуація загалом, у порівняні з минулим тижнем, докорінно не змінилася. Новація – з початком липня розпочали роботу рекрутингові центри. Працюють такі інформаційно-агітаційні намети в кожному з районів області. Практично всюди влада схвально сприйняла відповідну ідею й допомогла з оргмоментами. Виняток – Нововолинськ. Військовим у Місті залізничників довелося шукати спонсорські кошти.

Разом із тим, голова облдержадміністрації зачепив іншу тему, щоправда дотичну. Як виявилося, чимало жінок виявляють бажання служити у війську за контрактом. Одначе їм масово відмовляють.

– Думаю, варто проаналізувати ситуацію, ретельно переглянувши перелік військових посад, – висловив позицію Володимир Гунчик. – В армії також є посади військово-облікових спеціальностей. І жінки сьогодні так само вправно стріляють. Тому в цих питаннях – жодної дискримінації.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1157
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua