19 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Роботодавці очікують кваліфіковані робітничі кадри
Понеділок, 25 липня 2016 10:45

Роботодавці очікують кваліфіковані робітничі кадри

Днями в стінах Камінь-Каширської районної державної адміністрації відбулося засідання круглого столу щодо визначення потреб роботодавців району в підготовці кваліфікованих кадрів за робітничими професіями на перспективу. У даному заході взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Інна Бігун, начальник Камінь-Каширського відділення Ковельської ОДПІ Ірина Платонова, заступник директора Камінь-Каширського ВПУ Любов Величко, директор Камінь-Каширського РЦЗ Лілія Дзямко, провідний юрист-консульт Камінь-Каширського РЦЗ Михайло Мельничук та роботодавці району.

Відкрила зустріч заступник голови РДА Інна Бігун. Вона розповіла присутнім про те, що партнерами в реалізації державної політики є роботодавці. Саме вони визначають ситуацію на ринку праці, створюють нові робочі місця, а відтак, здійснюється наповнення бюджету. Втім, сьогодні керівникам підприємств важко втримати колишніх кваліфікованих працівників через трудову міграцію, виїзд людей на заробітки.

Продовжила дану тему директор К-Каширського РЦЗ Лілія Дзямко, яка наголосила, що даний захід проводиться для з`ясування потреб району в підготовці кваліфікованих кадрів за робітничими професіями на найближчу перспективу та для вивчення основних проблемних питань роботодавців.

Стратегічними партнерами в реалізації державної політики зайнятості є роботодавці, яких нараховується 2231 особа, з них – 1709 – фізичних, 552 – юридичні. Служба зайнятості надає практичну допомогу в підборі необхідних працівників та сприяє у більш ефективному працевлаштуванні незайнятих громадян за рахунок створення додаткових робочих місць.

Директор К-Каширського РЦЗ ознайомила присутніх з результатами опитування окремих роботодавців району щодо перспективної потреби у кваліфікованих кадрах за робітничими професіями. Заявили про потребу: відділи освіти, культури РДА, Камінь-Каширський районний центр первинної медико-санітарної допомоги. Деревообробні підприємства "просять" трактористів, столярів, водіїв автотранспортних засобів та слюсарів-наладчиків.

Про вступну капанію 2016 року та можливості підготовки робітничих кадрів розповіла заступник директора Камінь-Каширського ВПУ Любов Величко. Наглядне ознайомлення учасників зустрічі з училищем відбулося через перегляд фільму.

Про великих платників податків, податкову культуру та легальну зайнятість розповіла начальник Камінь-Каширського відділення Ковельської ОДПІ Ірина Платонова.

Провідний юрист-консульт К-Каширського РЦЗ Михайло Мельничук наголосив, що за Конституцією України кожен має право на належні, безпечні та здорові умови праці. Будь-яке підприємство повинне забезпечити кожного працівника правом на розумну кількість робочих годин і оплачувану відпустку, справедливу заробітну плату. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професій та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки та перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб.

Присутні роботодавці висловили свої вимоги та пропозиції до майбутніх випускників профтехучилищ, а саме стосовно зменшення навчальних програм з шкільних предметів, а більше практичних навиків, проходження практики.

На завершення директор РЦЗ запропонувала присутнім переглянути презентацію на тему: «Економічна екскурсія по Камінь-Каширському району».

 

Камінь-Каширський районний центр зайнятості

Переглядів 1094
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua