05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Реформують освіту, аби та була направду якісною
Четвер, 11 серпня 2016 08:38

Реформують освіту, аби та була направду якісною

На Волині, як, зрештою, й в усій Україні, триває процес оптимізації та реорганізації малокомплектних шкіл. І слід зазначити, що відбувається він у районах області по-різному.

Про це стало відомо під час робочої наради з питань гуманітарної політики, соціального забезпечення, освіти та медицини, що відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчик й за участі заступника начальника управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації Тетяни Соломіної, директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка та заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерія Руцького.

Варто нагадати, що з початком вересня 2016 року держава припиняє фінансувати малокомплектні школи, де навчається критично мала кількість учнів. Дітвору підвозитимуть до опорних шкіл із хорошою матеріально-технічною базою. Одначе відповідні заклади можуть функціонувати, якщо місцеві ради віднайдуть кошти на їхнє утримання у власних бюджетах.

Тетяна Соломіна наголосила, що не всі загальноосвітні навчальні заклади області увійшли в процес оптимізації. Мовляв, продовжують функціонувати малокомплектні школи, керівництво яких і надалі ігнорує позицію керівництва області та управління освіти і відмовляється реорганізовувати навчальні заклади.

З цього приводу Володимир Гунчик зазначив:

– Через недоукомплектовані класи страждають найперше самі учні, адже якість навчання у так званих класах-комплектах далеко не найвища. Не може один учитель викладати чи не всі предмети якісно. Батьки мають зважати на цей факт, коли приймають рішення про місце навчання своєї дитини.

Відтак, із огляду на початок нового навчального року, який вже не за горами, актуальним на сьогодні залишається питання придбання шкільних автобусів для шкіл області. На чому й акцентувала під час доповіді заступник начальника управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації. Тож у ході робочої наради стало відомо, що нові  шкільні автобуси навчальні заклади зможуть отримати лише за умови проведення оптимізації. Місцева ж влада повинна подбати про інше – наявність коштів у бюджетах для спів фінансування на придбання автобусів.

Отож, на завершення наголосив голова: при розподілі шкільних автобусів, перевага надаватиметься тим районам, де таки проведена реорганізація малокомплектних шкіл, а відтак створені умови для навчання в опорних навчальних закладах, та є можливість долучитися до купівлі шкільних автобусів.

Також Володимир Гунчик порадив тим районам, де бракує необхідної суми для співфінансування, ефективно використати час, який залишився до закінчення року, щоби поповнити бюджети.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 960
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua