13 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>У районі відзначили 25-ту річницю незалежності України
Середа, 24 серпня 2016 22:32

У районі відзначили 25-ту річницю незалежності України

Діти – майбутнє України. Тому символічно, що відзначення 25-ї річниці незалежності нашої держави розпочалося саме з виступів представників молодого покоління у парковій зоні Каменя-Каширського.

Там же в пообідню пору відбулася основна програма заходів.

– Чверть століття відділяє нас від того історичного дня, 24 серпня 1991 року, коли Україна здобула самостійність, стала творцем власної долі та, що найголовніше, ми повернули горде ймення – українців! З того часу перед світом постала країна з давньою історією, унікальною духовною культурою, працьовитим, миролюбним народом, – зазначили ведучі урочистих зборів, які відкрив Волинський народний хор, виконавши Державний Гімн України.

У міському парку зібралося чимало люду. Це свідчить про те, що кожен розуміє значимість цього дня.

На знак поваги до тих, хто поліг у боях, захищаючи рідну землю від ворога, присутні вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання, а до пам’ятників борцям за Батьківщину лягли живі квіти.

Перед присутніми виступив Боровненський сільський голова, учасник АТО Михайло Оліферчук:

– Події останніх років стали для нас хоча й не оголошеною, але справжньою війною. Вона, можливо, так і увійде в історію як Вітчизняна війна чотирнадцятого року. Війна проти зовнішньої агресії. За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ, за Незалежність. Вітчизняна вона тому, що боротьба за перемогу стала всенародним рухом. Я думаю, що ця битва завершиться для нас успішно. По-іншому й бути не може! Наш район від початку проведення антитерористичної операції постійно допомагає українським військовим. Підтримує Камінь-Каширщина бійців усім, чим може. Повірте, там, на Сході, хлопці дуже відчувають вашу увагу та підтримку. Від усього воїнства – велике спасибі!

Потому – урочиста церемонія нагородження тих, хто своєю працею, професійністю, мудрістю, творчістю, звитягою прославив і прославляє рідний край та Україну. Для вручення відзнак Президента України – ювілейних медалей «25 років незалежності України», почесних грамот і подяк обласної державної адміністрації та обласної ради, пам’ятних годинників на сцену запросили перших осіб району: голову районної державної адміністрації Валерія Дунайчука, голову районної ради Віктора Суса, міського голову Василя Бондаря.

Серед нагороджених – ветерани ОУН-УПА (Йосип Козік, Ольга Маковецька, Агафія Пась), учасники АТО (Василь Гупалик, Валерій Калапуц, Сергій Фінюк, Юрій Наумик), активісти волонтерського руху (Сергій Шумік, Сергій Панасюк), ветерани праці (Ігор Швед, Ганна Павляшик, Віктор Раковець, Галина Макарук, Галина Євчук), працівники різних галузей життєдіяльності району (Тетяна Єфімова, Борис Заблоцький, Валентина Занюк, Сергій Мельничук, Вікторія Денисюк, Надія Міщук, Любов Цьопич, Сергій Віруцький, Сергій Гарбуз, Наталія Должко, Роман Монець), представники депутатського корпусу (Валентина Носовська, Богдан Калюх, Надія Велимчаниця), сільські голови (Марія Салівончик, Михайло Оліферчук, Олег Семенюк), духовенство (митрофорний протоієрей, декан Камінь-Каширського району отець Володимир).

Керівники району та міста привітали з великим державним святом краян і гостей.

– З нагоди 25-ї річниці Незалежності зичу всім миру, добробуту та злагоди в кожній домівці. І ще хотів би, щоб ми всі в цей день побажали Україні вистояти і перемогти у нашій боротьбі за щасливе майбутнє, – наголосив Валерій Дунайчук.

По завершенню офіційної частини урочистостей, присутні мали можливість насолодитися виступами Волинського народного хору, який підготував змістовну концертну програму.

Окрім цього, протягом усього дня делегації від сільських рад представляли куточок своєї рідної землі у вишиванках, рушниках, зразках народної творчості, стравах традиційної української кухні, у пісні, в слові, танці.

Переглядів 1370
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua